Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Онлайн-семінар для голів ППО
  • 15 квітня 2021
В обласній організації Профспілки 15 квітня продовжено інформування та навчання профспілкового активу різного рівня шляхом проведення відео-конференції.
 
Штатними працівниками комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України було проведено онлайн-навчання для  голів ППО, враховуючи численні запити з територіальних організацій. В двогодинному семінарі взяли участь до 100 профспілкових активістів, інших зацікавлених осіб.
 
Перед учасниками відео-конференції виступили голова обласної організації Профспілки Надія Гринь, яка проінформувала присутніх про підсумки ІХ з’їзду галузевої Профспілки, прийняті ним документи, діяльність ФПУ. Всеукраїнської та обласної організацій Профспілки в умовах адміністративно-територіальної реформи та карантинних заходів; заступник голови ЗОО ППОНУ Юрій Юдін розповів про роботу ППО по реалізації статутних завдань, основні форми роботи, вимоги до ведення профспілкової документації, анонсував роботу профспілкових сайтів і дав практичні поради по застосуванню їх матеріалів у підготовці профспілкових зборів, засідань ПК, інших профспілкових заходах; головний бухгалтер Ольга Піскун ознайомила з актуальними питаннями фінансової діяльності профспілкових організацій з урахуванням змін до законодавчих актів України, нормативними вимогами до фінансово-господарської діяльності, бухгалтерського обліку; юрисконсульт Лілія Петрашина проінформувала про форми і методи правового захисту членів Профспілки, ведення колективно-договірної кампанії і дала практичні поради щодо застосування норм діючого законодавства; головний фахівець Артем Князєв акцентував увагу на роль профспілкового активу в захисті здоров’я та контролю за безпекою життєдіяльності в закладах освіти в умовах пандемії.
 
Голови первинок задали штатним працівникам обкому ряд питань і отримали на них вичерпні відповіді та роз’яснення. Вони відзначили високий змістовний рівень навчання та необхідність заходів цього спрямування в подальшому.
 
Онлайн-інформування та навчання профспілкового активу в умовах карантинних заходів є однією із головних форм роботи обласного комітету. Загалом у низці профспілкових заходів по інформуванню та навчанню профспілкового активу в березні-квітні 2021 року взяли участь більше 500 профспілкових активістів.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки