Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Онлайн-інформування та навчання профспілкового активу продовжується
Онлайн-інформування та навчання профспілкового активу продовжується
  • 8 квітня 2021
В обласній організації Профспілки продовжується інформування та навчання профспілкового активу різного рівня шляхом проведення відео-конференцій.
 
Після семінару ЦК Профспілки для завідувачів фінансовими відділами – головних бухгалтерів обласних організацій Профспілки 6 квітня було проведено онлайн-нараду з бухгалтерами районних, міських організацій Профспілки, ППО закладів вищої освіти, на якій були розглянуті податкові новації та складання нової форми об’єднаної звітності з ПДРО та ЄСВ.
 
Цього ж дня згідно річного плану роботи штатними працівниками комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України було проведено онлайн-навчання для  голів ППО з невеликим стажем профспілкової роботи. В двогодинному семінарі взяли участь 130 профспілкових активістів.
 
Перед учасниками відео-конференції виступили голова обласної організації Профспілки Надія Гринь, яка проінформувала присутніх про підсумки ІХ з’їзду галузевої Профспілки, прийняті ним документи, діяльність ФПУ. Всеукраїнської та обласної організацій Профспілки в умовах адміністративно-територіальної реформи та карантинних заходів; заступник голови ЗОО ППОНУ Юрій Юдін розповів про роботу ППО по реалізації статутних завдань, основні форми роботи, вимоги до ведення профспілкової документації, анонсував роботу профспілкових сайтів і дав практичні поради по застосуванню їх матеріалів у підготовці профспілкових зборів, засідань ПК, інших профспілкових заходах; головний бухгалтер Ольга Піскун ознайомила з актуальними питаннями фінансової діяльності профспілкових організацій з урахуванням змін до законодавчих актів України, нормативними вимогами до фінансово-господарської діяльності, бухгалтерського обліку; юрисконсульт Лілія Петрашина проінформувала про форми і методи правового захисту членів Профспілки, ведення колективно-договірної кампанії і дала практичні поради щодо застосування норм діючого законодавства; головний фахівець Артем Князєв акцентував увагу на роль профспілкового активу в захисті здоров’я та контролю за безпекою життєдіяльності в закладах освіти в умовах пандемії.
 
Голови первинок задали штатним працівникам обкому ряд питань і отримали на них вичерпні відповіді та роз’яснення. Вони відзначили високий змістовний рівень навчання та необхідність заходів цього спрямування в подальшому.
 
Враховуючи численні запити з територіальних організацій обкомом Профспілки планується проведення ще двох інформаційно-навчальних заходів для інших голів ППО.
 
8 квітня в режимі відео-конференції відбулося чергове засідання президії комітету ЗОО ППОНУ, на якому розглядалося питання про оздоровлення і відпочинок членів Профспілки та їх дітей влітку 2021 року. Було розглянуто ряд інших питань, прийнято відповідні обговорені і виважені постанови.
 
Онлайн-інформування та навчання профспілкового активу в умовах карантинних заходів є однією із головних форм роботи обласного комітету.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки