Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Онлайн – Дні обкому Профспілки
  • 26 березня 2021
За планами роботи Запорізької обласної організації Профспілки на 2020 та 2021 роки сплановано проведення інформаційно-навчальних заходів у форматі «Дні обласного комітету Профспілки» в районних та міських організаціях Профспілки.
 
В 2020 році, коли значну турбулентність у роботу всієї країни внесла епідемія коронавірусу, ці заходи були відтерміновані на 2021 рік. Президією обкому Профспілки від 12 лютого 2021 року було прийнято рішення про проведення цих заходів у режимі онлайн під час весняних канікул у форматі відеоконференцій за допомогою платформи ZOOM.
 
Виконавчий апарат обласного комітету та голови районних, міських організацій Профспілки провели необхідну підготовку та організаційну роботу. Дні обкому Профспілки було проведено в 4 канікулярні дні в 9 районних організаціях:
 
22.03.2021 – Василівська, Веселівська, Кам’янсько-Дніпровська РОП;
 
23.03.2021 – Якимівська, Чернігівська РОП;
 
24.03.2021 – Гуляйпільська, Пологівська РОП;
 
26.03.2021 – Мелітопольська РОП, МОП.
 
Розпочинались заходи о 10 годині і тривали протягом 2 годин. У них взяли участь більше 200 профспілкових активістів: голови районних, міських організацій Профспілки, їх бухгалтери, голови первинок, інші зацікавлені особи – начальники відділів освіти ОТГ, члени ПК закладів освіти.
 
Перед учасниками відеоконференції виступали голова обласної організації Профспілки Надія Гринь, яка проінформувала присутніх про підсумки ІХ з’їзду галузевої Профспілки, прийняті ним документи, діяльність ФПУ. Всеукраїнської та обласної організації Профспілки в умовах адміністративно-територіальної реформи та карантинних заходів; заступник голови ЗОО ППОНУ Юрій Юдін розповів про роботу ППО по реалізації статутних завдань, основні форми роботи, вимоги до ведення профспілкової документації, анонсував роботу профспілкових сайтів; головний бухгалтер Ольга Піскун ознайомила з нормативними вимогами до фінансово-господарської діяльності, бухгалтерського обліку; юрисконсульт Лілія Петрашина проаналізувала і дала практичні поради щодо застосування норм діючого законодавства, існуючі правові колізії; головний фахівець Артем Князєв акцентував увагу на роль профспілкового активу в захисті здоров’я та контролю за безпекою життєдіяльності в закладах освіти в умовах пандемії.
 
Після інформаційної частини та навчання профспілкові активісти задали штатним працівникам обласної організації Профспілки актуальні для них питання і отримали вичерпні відповіді на них, поділилися досвідом роботи.
 
Надія Гринь подякувала профспілковому активу районів та м.Мелітополя за активну громадську роботу по відстоюванню соціально-економічних прав та інтересів спілчан. У відповідь голови територіальних організацій Профспілки відзначили високий рівень підготовки та необхідність таких інформаційно-навчальних заходів для профактиву в подальшому.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки