Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Карантин не перешкода!
  • 26 березня 2021
Карантинні обмеження останнього року, пов’язані з COVID-19, внесли зміни у формат роботи багатьох підприємств та закладів нашої країни. Не пройшли ці зміни і повз профспілкові організації. Відсутність можливості особистого спілкування, колективного обговорення робочих питань, заборона масових зібрань та відвідування закладів освіти значно ускладнила виконання основних статутних завдань.
 
Вимоги часу позначились і на діяльності Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. Нові форми роботи, використання електронної пошти, месенджер Viber, відеочату  Zoom дозволяють оперативно розглядати робочі питання, організовувати засідання президії та ради. Соціальна мережа Facebook та сервіси Google надають можливість для висвітлення останніх новин та подій щодо діяльності Профспілки по соціально – економічному захисту працівників закладів освіти, наданню юридичних консультацій та роз’яснень. Робота головного бухгалтера з програмами МЕдок та Приватбанк-24 дозволяє організовувати роботу по отриманню профспілкових виплат у безготівковій формі, що є дуже важливим в умовах карантинних обмежень на особисті зустрічі, адже зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, відсутність державних гарантій та страхових договорів Профспілка стала єдиним джерелом можливої матеріальної підтримки у разі захворювання, або складної життєвої ситуації. В питаннях надання матеріальної допомоги участь обласної організації Профспілки працівників освіти є дуже важливою, адже тільки завдяки спілим зусиллям за останній рік профспілкову виплату отримали всі, хто звертався за підтримкою. 
 
Найбільш актуальним питанням у 2021 році стало навчання профспілкового активу Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України. У поточному році навчання з охорони праці потребували 33 голови первинних профспілкових організацій. З 1 по 9 березня було організовано навчання з загальних питань охорони праці на базі Мелітопольської технічної школи у дистанційному форматі з проходженням очного іспиту. Всі голови ППО успішно склали екзамен та отримали посвідчення про перевірку знань з охорони праці.
 
  Відповідно до плану роботи Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021 рік 24 березня було організовано навчальні семінари для голів первинних профспілкових організацій, які працюють перші два роки. Семінари було організовано з урахуванням карантинних вимог, у зв’язку з чим, відповідно рішення президії, навчання пройшло у форматі міні-груп. План роботи семінарів включав в себе питання мотивації профспілкового членства, номенклатури справ голови первинної профспілкової організації, фінансової звітності та документообігу, виконавської дисципліни та обов’язків голови ППО. Висвітлення питань супроводжувалось презентацією та будувалось на принципах зворотного зв’язку спікерів та учасників семінарів. Для голів ППО були підготовлені наочні матеріали «Фінансова книга голови ППО», зразки документів за номенклатурою справ та пам’ятка «Діловодство в первинній профспілковій організації».
 
Мелітопольська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України прийняла виклик сучасності та продовжила роботу в нових умовах карантинних обмежень. На сучасному етапі вже розпочалась робота по літньому оздоровленню спілчан та їх дітей. На лютневій раді у форматі Zoom було обговорено питання літнього оздоровлення спілчан та надано інформацію щодо співпраці з базами відпочинку та санаторієм. Відповідно наданих заяв було заключено договори з базою відпочинку «Акваторія» (смт Кирилівка) та санаторієм «Бердянськ» на оздоровлення 370 членів профспілки та їх дітей, готуються до видачі путівки. У первинних профспілкових організаціях пройшли профспілкові збори, на яких члени Профспілки затвердили план роботи та кошторис ППО на 2021 рік, заслухали доповіді голів первинок про дії Профспілки щодо правового та соціально-економічного захисту спілчан, інформацію про членство в Профспілці та оздоровлення членів Профспілки та їх дітей влітку 2021 року.
 
Щоденна робота продовжується! Особисті зустрічі змінились телефонним спілкуванням та електронним листуванням, президія та рада перейшли в онлайн, але Профспілка міцно стоїть на захисті спілчан. Адже, ніхто не може стільки скільки ми разом!
 
Прес-служба
Мелітопольської МО
Профспілки