Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Профспілки України готуються до протесту
  • 25 травня 2015

На виконання пункту 12 постанови президії ФПУ від 02.04.2015 р. №П-38-3 “Про дії Федерації профспілок України в умовах багатократного стрімкого підвищення цін і тарифів та катастрофічного падіння рівня життя населення” та на підставі розпорядження голови ФПУ від 18.05.2015 р. №43 з 27 травня 2015 р. розпочинається довготривала консолідована галузево-регіональна акція протесту. Акція буде проходити 27 травня, 3 і 10 червня. Форма і місце проведення – пікетування Кабінету Міністрів України (м. Київ, вул. Грушевського 12/2) під час засідання Уряду з 9:00 до 12:30.

Мета акції: підтримка Вимог ФПУ, СПО об’єднань профспілок до Кабінету Міністрів України, та СПО роботодавців на національному рівні і вирішення колективного трудового спору шляхом внесення Урядом до Парламенту законопроекту щодо додаткового підвищення в поточному році розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та скорочення грошового розриву між посадовим окладом працівника І тарифного розряду ЄТС і мінімальною заробітною платою та зниження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Учасникам акції протесту будуть роздані вимоги профспілок, а також будуть здійснювати збір підписів на підтримку Вимог профспілок. Група представників від профспілок також вручить ці Вимоги представнику Кабінету Міністрів.

Галузева Профспілка буде приймати активну участь 3 червня 2015 року.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки