Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Основне питання президії обкому Профспілки – проведення обласної звітно-виборної конференції
Основне питання президії обкому Профспілки – проведення обласної звітно-виборної конференції
  • 22 травня 2015

21 травня відбулось 50 засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Голова обкому Профспілки Гринь Н.І. інформувала про стан підготовки та проведення ХІХ звітно-виборної конференції ЗОО ППОНУ. За постановою Х пленуму комітету обласна конференція призначена на 9 червня 2015 року. Конференцію вирішено розпочати об 11:00 годині. ЇЇ буде проведено у великій залі Запорізької обласної ради профспілок. Члени президії заслухали, обговорили і затвердили звітну доповідь за період діяльності ЗОО ППОНУ з червня 2010 року по червень 2015 року, кошторис на проведення конференції, список запрошених.

На конференцію окрім 86 делегатів, які обрані на звітно-виборних конференціях районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ, запрошено представників державної влади, ЦК Профспілки, Запорізької обласної ради профспілок, керівників обласного департаменту освіти і науки та департаменту освіти м. Запоріжжя, начальників відділів та управлінь освіти області, ветеранів профспілкового руху.

На засіданні президії вирішено внести пропозиції делегатам ХІХ звітно-виборної конференції:
  • по кандидатурі на голову обласної організації Профспілки – Гринь Надію Іванівну, на заступника голови – Юдіна Юрія Івановича;
  • по кандидатурам на голову (ведучого) – Іванченка А.В. – голову ППО студентів ЗНТУ, Лапіну А.О. – голову ППО Запорізького педколеджу;
  • по списку виступаючих в обговоренні доповіді;
  • по кількості і персональному складу робочих органів конференції: редакційної комісії, секретаріату, лічильної комісії;
  • по кандидатурам делегатів на VІІІ з’їзд Профспілки (6 чоловік), кандидатурам у члени ЦК Профспілки (3 чоловіки), кандидатурам делегатів на ХХV Запорізьку обласну міжгалузеву профспілкову конференцію (26 чоловік), кандидатурам у члени Запорізької обласної ради профспілок (16 чоловік), кандидатам у склад мандатної, ревізійної комісій.

Президія доручила мандатній комісії (голова – Тюпа К.Ф.) до початку роботи конференції перевірити повноваження делегатів конференції та делегованих до складу комітету обласної організації Профспілки.

Президія також підвела підсумки навчання профспілкових кадрів та активу в 2014/2015 н.р., стану роботи з профспілковим резервом. Заслухавши та обговоривши інформацію заступника голови Юдіна Ю.І., президія визнала реалізацію цього напрямку статутної діяльності задовільною і відзначила, як кращу організацію профспілкового навчання у Василівській, Запорізькій, Куйбишевській, Мелітопольській, Пологівській РО Профспілки, Мелітопольській, Бердянській МО Профспілки, Ленінській РО Профспілки м. Запоріжжя, ППО студентів ЗНТУ, об’єднаної ППО МДПУ. В 2015/2016 н.р. рекомендовано звернути особливу увагу на навчання новообраних голів ППО.

Заслухавши інформацію головного спеціаліста Баламута І.В., президія підвела підсумки проведення Тижня та Дня охорони праці в організаційних ланках обласної організації Профспілки, відзначивши високий організаційний рівень заходів у Оріхівському, Мелітопольському, Приморському, Великобілозерському, Пологівському районах Комунарському, Заводському, Ленінському, Жовтневому районах м. Запоріжжя, містах Енергодарі та Мелітополі, Запорізькому національному університету.

З питання організаційної роботи в ППО студентів Запорізької державної інженерної академії виступили заступник голови Юдін Ю.І. з інформацією за результатами його вивчення, Суркова Н.М. – голова ППО студентів ЗДІА. ПК ППО надано рекомендації по приведенню документації у відповідність інструктивним вимогам.

Голова обкому Профспілки Н.І. Гринь ознайомила з листом ЦК Профспілки про ХІ Міжнародні змагання вчителів у Болгарії. Для участі в них вирішено у склад української команди від Профспілки працівників освіти направити вчителя фізичної культури ЗОШ №1 м. Приморська Ганчева О.Д. – переможця обласної спартакіади з настільного тенісу.

Президія розглянула подання на нагородження профспілкового активу, та надання матеріальної допомоги членам Профспілки.

Члени президії ознайомились з макетом оновленого Довідника голови первинної профспілкової організації, внесли свої доповнення і пропозиції, схвалили його і пропонували після доопрацювання розмістити збірку на сайті ЗОО ППОНУ.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки