Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
МСП “ЩИТ” ЗНТУ 20 років
  • 15 травня 2015

Молодіжний спеціальний підрозділ по охороні громадського порядку «ЩИТ» починає свою історію в Запорізькому національному технічному університеті з 1995-го року. Ініціатором створення цієї дружини виступив студентський сектор профкому ЗДТУ на чолі з тодішнім головою Мещаном Ігорем Вікторовичем. Першим командиром МСП «ЩИТ» став заступник голови студсектору профкому Дєвочкін Василь Федорович.

Сьогодні до складу «ЩИТа» входять студенти старших курсів, що після успішного проходження «курсу молодого бійця», складання іспитів, присяги на вірність мають право вважатися повноцінними учасниками структури і отримувати регулярне фінансове заохочення за свою роботу.

У 1999 році МСП «Щит» очолив Пілішенко Володимир Анатолійович, який успішно займався професійною підготовкою та вихованням «бойового духу» учасників підрозділу до 2014 року.

4 лютого 2015 року відбулися загальні збори співробітників молодіжного спецпідрозділу «ЩИТ».

На зборах виступили ректор ЗНТУ Сергій Борисович Бєліков, проректор з виховної роботи Сергій Тимофійович Яримбаш, голова профкому студентів, аспірантів та докторантів Андрій Володимирович Іванченко, які порекомендували на цю посаду почесного випускника ЗНТУ, який уже очолював МСП «ЩИТ» в період 1996 – 1999 рр., Василя Федоровича Дєвочкіна. Дана кандидатура була одноголосно підтримана співробітниками МСП «ЩИТ».

У свою чергу, В.Ф. Дєвочкін подякував керівництву ЗНТУ, профкому студентів та МСП «ЩИТ» за надану йому довіру, коротко розповів про свої плани розвитку МСП «ЩИТ», необхідності посилення матеріально-технічної бази підрозділу, а також набору особистого складу в ряди МСП «ЩИТ».

Поле діяльності «щитовців» дуже широке: охорона громадського порядку на території університету під час проведення масових заходів, вступних іспитів для абітурієнтів; робота з профілактики злочинів та правопорушень, забезпечення порядку на різноманітних спортивно-, культурно-масових заходах як університетського, так і міського значення. Присутність на іграх з гандболу, баскетболу та під час проведення ряду концертів студентської творчості.

Іногородні студенти мають змогу побачити наших «ЩИТовців» на території гуртожитків з регулярними рейдами з представниками профкому і дирекції студмістечка. Вони також співпрацюють з правоохоронними органами.

Бійці зайняті роботою та тренуванням цілий рік. У серпні проходять так звані «польові збори»: цілі два тижні практично кожного дня відбуваються заняття на території військової кафедри ЗНТУ – робота з бойовою зброєю, вивчення законів України і статуту спецпідрозділу, відпрацювання прийомів рукопашного бою, а новачки ще й готуються до присяги.

Представники «ЩИТа» постійно успішно беруть участь у змаганнях з рукопашного бою, про що говорить численна кількість нагород.

Зараз МСП «ЩИТ» переживає новий виток в історії свого розвитку, адже у 2015 році дружина святкує свій 20-річний ювілей! Вітаємо всіх, хто бере участь у житті «ЩИТа», хто робить вклад у його процвітання та прославляє наших чудових захисників! Бажаємо МСП «ЩИТ» нових перемог та звершень! Нехай наш «щит університету» продовжує успішно підтримувати порядок та злагоду у діяльності «Машинки» та всього міста!

Прес-центр
ПК ППО
cтудентів ЗНТУ