Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Розширене засідання президії ЗОО ППОНУ
  • 3 лютого 2021
02 лютого відбулося розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. В ньому взяли участь голови усіх районних, міських організацій Профспілки, первинок закладів вищої освіти. Засідання проведено офлайн з дотриманням протиепідемічних заходів.
 
Президія заслухала питання про організаційне зміцнення та динаміку членства в обласній галузевій організації Профспілки в 2020 році. Роботу в цьому напрямку визнано, в цілому, задовільною.
 
2020 рік в системі освіти області був роком подальшої реорганізації та оптимізації відділів освіти, закладів у районах області. Ці процеси призвели до роз’єднання деяких первинок на профгрупи або навпаки об’єднання декількох профгруп в одну первинку у зв’язку зі злиттям закладів. На сьогодні ситуація продовжує залишатись напруженою. Причиною цьому є адміністративна реформа, створення нових органів місцевої влади, нових органів управління освітою і їх не завжди партнерське ставлення до Профспілки.
 
Президія заслухала і схвалила звіт про виконання профспілкового бюджету Запорізької обласної організації Профспілки за 2020 рік та результати ревізії фінансово-господарської діяльності.
 
Постановою президії було закріплене рішення про проведення в 2021 році VII обласного конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію, затверджене положення про нього, критерії оцінки матеріалів.
 
Президія розглянула ряд інших питань: про комп’ютеризацію деяких організаційних ланок, проведення обласного етапу громадського огляд-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах.
 
Плідне обговорення питань стало запорукою виважених рішень – постанов президії.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки