Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Запоріжжя: підсумовано результати співпраці відділення НСПП з обласною радою професійних спілок за 2020 рік
Запоріжжя: підсумовано результати співпраці відділення НСПП з обласною радою професійних спілок за 2020 рік
  • 20 січня 2021
ЗОРПрофспілок
14 січня відбулася робоча зустріч в.о. начальника відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) О. Клепач з головою Запорізької обласної ради професійних спілок В. Каплієм та начальником відділу з питань соціально-економічного захисту інтересів трудящих облпрофради Т. Белесковою, під час якої підсумовано результати співпраці у 2020 році.
 
О. Клепач поінформувала, що упродовж минулого року на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) перебувало 44 конфліктні ситуації на 43 підприємствах, установах, організаціях області. Завдяки вжитим, спільно з профспілками, заходам стабілізовано стан соціально-трудових відносин (СТВ) на 27 підприємствах Запорізької області, попереджено проведення найманими працівниками страйків та акцій соціального протесту. Жодна конфліктна ситуація не стала причиною виникнення колективного трудового спору (конфлікту).  У рамках взаємодії Відділення з облпрофрадою упродовж 2020 року було проведено 3 наради з соціальними партнерами і сторонами соціального діалогу та 18 робочих зустрічей з представниками галузевих обласних організацій професійних спілок. О. Клепач відмітила активну участь представників профспілок у врегулюванні розбіжностей між сторонами СТВ, зокрема, роботу Запорізької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України та Запорізької обласної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України.
У свою чергу В. Каплій поінформував про результати проведеної облпрофрадою у 2020 році роботи щодо захисту соціально-економічних прав її членів та висловив сподівання на подальшу співпрацю з Відділенням. Крім того, зазначив, що пріоритетним напрямом спільної роботи залишається сприяння погашенню заборгованості із заробітної плати та своєчасності її виплати на підприємствах області.
 
Насамкінець зустрічі було обговорено план взаємодії Відділення та облпрофради у 2021 році щодо стабілізації стану СТВ у трудових колективах Запорізької області та проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності/підтвердження репрезентативності профспілок та їх організацій.
 
За матеріалами сайту
ФПУ