Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Запоріжці проти підвищення тарифів на газ та електроенергію
Запоріжці проти підвищення тарифів на газ та електроенергію
  • 13 січня 2021
На звернення профспілок регіону Президія Запорізької обласної ради профспілок прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради, народних депутатів, Кабінету Міністрів України, депутатів Запорізької обласної ради з  пропозицією про внесення та терміновий розгляд законопроєкту про призупинення підвищення тарифів та введення мораторію на час пандемії коронавірусу на підвищення цін і тарифів.
 
Епідемія коронавірусної хвороби вкрай негативно вплинула на стан економіки Запорізької області. Призупинена робота багатьох підприємств у різних сферах діяльності. Погіршилась ситуація на ринку праці. Середня облікова чисельність штатних працівників на підприємствах області у 2020 році зменшилася на 11,5 тис. осіб, або на 3 %, і на 01 листопада склала 341 тис. осіб. В області постійно зростає заборгованість з виплати заробітної плати, яка у 2020 році збільшилась на 29 млн. грн., або на 29 %.
 
На  01 грудня 2020 року вона склала 129 млн. грн. у т.ч. борги економічно активних підприємств досягли 67 млн. грн.. Рівень безробіття за підсумками ІІІ кварталу 2020 року склав 10,5 % або 83.4 тис. осіб. Загальний розмір пенсійного забезпечення залишається досить низьким. Пенсії, які не перевищують фактичний розмір прожиткового мінімуму отримують близько 70 % пенсіонерів.
 
Профспілки Запоріжжя вважають неприпустимим, що під лозунгом ринкових реформ та розвитку конкурентного середовища влада в черговий раз виконує забаганки олігархів на шкоду інтересам простих українців.
 
Ігнорування вимог населення України загрожує суспільною нестабільністю і непередбачуваними наслідками,  наголошено у Зверненні,  яке направлено Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховна Рада України Дмитру Разумкову, Народним депутатам України, Кабінету Міністрів України,  депутатам Запорізької обласної ради.
 
За матеріалами сайту 
ФПУ