Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Арешт з профспілкового майна знято
  • 24 грудня 2020
Столичний Печерський суд оприлюднив рішення про арешт ряду об’єктів нерухомості, що належать Федерації профспілок України. 26 листопада ФПУ на прес-конференції у Будинку профспілок оприлюднила свою позицію стосовно цих неправомірних дій. Причиною цього вона вбачає свою законну діяльність по соціальному захисту прав працівників, масові акції протесту, незгоду із законодавчою творчістю «слуг народу» та окремих їх представників (бувшого міністра економіки Т. Милованова, голови комітету Верховної Ради Г.Третьякової), підтримку акцій протесту малого і середнього бізнесу (ФОП).
 
Вже раніше влада приватизувала та розпродала багато цінних об’єктів ФПУ. Час від часу відбуваються намагання  відібрати і інше майно, що на законних підставах належить профспілкам і збережено ними. Це можна охарактеризувати як державне рейдерство.
 
23 грудня цього року Апеляційний суд задовільнив у повному обсязі апеляційні скарги Федерації профспілок України та ПрАТ «Укрпрофоздоровниця». Знято арешт з понад 16 об’єктів, що належать профспілкам (Будинок профспілок, Жовтневий палац, готелі, санаторії).
 
Прес-служба
обласної організації Профспілки
за матеріалами сайту
ФПУ