Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Призначено Міністра освіти і науки України
  • 18 грудня 2020
17 грудня 2020 року Парламент підтримав кандидатуру чинного виконувача обов’язків міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти і науки України, який із 25 червня виконував обов'язки міністра.
 
За висловилися 226 народних депутатів, проти – 43, утрималися 39, не голосували 35 парламентарів.
 
«Усвідомлюючи високу відповідальність члена Кабінету Міністрів України, урочисто присягаю на вірність Українському народові. Зобов’язуюся додержуватися Конституції України та законів України, зміцнювати суверенітет і незалежність України, обстоювати права і свободи людини та громадянина, дбати про добробут Українського народу, сталий демократичний розвиток суспільства», – виголосив присягу Сергій Шкарлет на пленарному засіданні Верховної Ради України.
 
Шкарлет Сергій Миколайович (19 жовтня 1972 року, Коканд, Узбекистан) — український економіст, професор, доктор економічних наук, ректор Чернігівського технологічного університету (2010—2020).
 
Заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції та тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти і науки України (червень — грудень 2020 року).
 
Закінчив Ніжинську загальноосвітню школу, одержавши атестат про повну загальну середню освіту із золотою медаллю. Після закінчення школи у вересні 1989 року вступив на навчання до Київського політехнічного інституту на факультет прикладної математики за спеціальністю «Математичне забезпечення систем автоматизації», який закінчив у березні 1995 року, одержавши диплом спеціаліста, за фахом інженер-математик.
 
У жовтні 1995 року для здобуття другої вищої освіти вступив на денну форму навчання до Фінансово-економічного інституту при Чернігівському технологічному інституті за спеціальністю «Облік і аудит», який закінчив у червні 1996 року, одержавши диплом спеціаліста, за фахом економіст.
 
У жовтні 2000 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Економічне управління інноваційною підприємницькою діяльністю в галузі створення програмного забезпечення» за спеціальністю 08.06.02 — «Підприємництво, менеджмент та маркетинг» у спеціалізованій вченій раді Д26.006.04 Київського національного економічного університету.
 
У 2003 році отримав вчене звання доцента по кафедрі економетрії, обліку й аудиту.
 
У січні 2008 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук на тему «Формування економічної безпеки підприємств засобами активізації їх інноваційного розвитку» за спеціальністю 08.00.04 — «Економіка та управління підприємствами» у спеціалізованій вченій раді Д26.006.03 ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».
 
У жовтні 2008 року отримав звання професора по кафедрі менеджменту.
 
З квітня по вересень 1995 року працював інженером-конструктором Ніжинського НВК «Прогрес».
 
З липня 1996 року по серпень 1996 року працював асистентом на кафедрі менеджменту у Чернігівському технологічному інституті. З вересня 1996 року по травень 1998 року працював викладачем кафедри економетрії обліку і аудиту у Чернігівському технологічному інституті. З червня 1998 року по квітень 2001 року працював старшим викладачем кафедри економетрії обліку і аудиту у Чернігівському державному технологічному університеті.
 
З червня 1999 року по липень 2003 року працював проректором з навчально-виховної роботи у Чернігівському інституті інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету (за сумісництвом). З квітня 2001 року по липень 2003 року працював доцентом кафедри економетрії обліку і аудиту у Чернігівському державному технологічному університеті. З липня 2001 року — ректор Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая. З вересня 2006 року — професор кафедри менеджменту Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая.
 
З травня 2010 року — ректор Чернігівського державного технологічного університету.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки