Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Право на голос: відтермінування підвищення зарплат учителям та акції протесту профспілок
Право на голос: відтермінування підвищення зарплат учителям та акції протесту профспілок
  • 7 грудня 2020
4 грудня 2020 року заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк взяв участь у програмі «Право на голос» від інформаційної агенції «Голос UA».
 
Сергій Романюк проаналізував ситуацію навколо відтермінуванням постанови Уряду № 822 про зростання заробітних плат вчителів на 20-70% до 31 грудня 2021 року.
 
Також наголосив, що у своїх вимогах на акції протесту, що відбулася напередодні, профспілка пропонувала встановити коефіцієнт 1,5 для зарплат педпрацівників. Це б дозволило вчителям отримувати більші кошти і таке рішення могло б стати реальною альтернативою відтермінованій постанові № 822.
 
Сергій Романюк поінформував глядачів про акцію протесту профспілок та підтримку її у регіонах нашої країни і коротко озвучив вимоги Профспілки освітян, що стосуються вирішення проблем у галузі освіти і науки, до Парламенту та Кабінету Міністрів України.
 
Насамкінець розмови Сергій Романюк підкреслив, що навіть у складних умовах сьогодення, освітяни роблять і будуть робити свою роботу. І закликав суспільство й владу поважати і підтримувати освітян.  
 

 

За матеріалми сайту
ЦК Профспілки