Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • IX Пленум ЦК Профспілки: підготовка до з’їзду в нових умовах
IX Пленум ЦК Профспілки: підготовка до з’їзду в нових умовах
  • 4 листопада 2020
3 листопада 2020 року у в режимі відеоконференції відбувся IX Пленум ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.
 
На порядок денний були винесені питання, що стосувалися внутрішньоспілкової роботи, підсумків звітно-виборної кампанії в організаційних ланках Профспілки, скликання чергового з’їзду Профспілки та підготовку до нього.
 
Відкриваючи роботу пленуму Голова Профспілки Георгій Труханов націлив колег на злагоджену роботу в сучасних умовах та віднаходження оптимальних шляхів для подальшої праці.
 
«Змінюється законодавство, пандемія змінює умови роботи виборних органів організації, але незмінним залишаються цілі Профспілки щодо відстоювання прав та гарантій освітян країни», – підкреслив Георгій Труханов.
 
З організаційних питань пленуму доповіла заступник Голови Любов Гарбаренко. Вона наголосила, що на різних засіданнях неодноразово підіймалося питання щодо шляхів реорганізації організаційної структури Профспілки в умовах реформування місцевого самоврядування, тому за результатами узагальнених пропозицій уже сформовано можливі варіанти майбутньої структури Профспілки. І, після прийняття законодавчих норм, обласні організації зможуть вибрати для себе прийнятні форми реорганізації структури Профспілки відповідно до змін у законодавстві України та способи координації діяльності організацій.
 
На пленумі було затверджено зміни у складі Центрального комітету Профспілки у зв’язку з проведенням звітів і виборів у обласних організаціях, продовжено повноваження Центрального комітету Профспілки, Голови Профспілки, заступників Голови Профспілки, Мандатної, Статутної, Контрольно-ревізійної комісій, визначено попередню дату проведення З’їзду Профспілки працівників освіти і науки України – 17 грудня 2020 року.
 
Загалом учасники заходу ґрунтовно обговорили усі питання порядку денного й прийняли відповідні рішення з кожного питання.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспіли