Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
До ювілею Мелітопольської МОП
  • 22 жовтня 2020
 
26 жовтня 1945 року було організовано міський комітет Профспілки працівників освіти початкових і середніх шкіл міста Мелітополя. В цьому році Мелітопольська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України відзначає своє 75-річчя. За ці роки організація пройшла складний шлях становлення та розвитку. На сьогодні у складі Профспілки 52 організації – це заклади середньої, дошкільної, позашкільної освіти та управління освіти Мелітопольської міської ради.
 
75 років назад працівники освітніх закладів зібралися на загальні збори з метою створити об’єднання, яке стоятиме на захисті їх прав та інтересів. Минули роки, а головне завдання Профспілки залишалося незмінним – захист трудових, соціально-економічних гарантій членів профспілки. Листування з органами виконавчої влади, протести, звернення, акції – всі ці заходи проводились в різні роки з метою створення гідних умов праці вчителів, вихователі та інших працівників.
 
Але сучасна Профспілка не обмежується цими завданнями. Кожен колектив первинної профспілкової організації турбується про здоров’я та матеріальну підтримку у складних ситуаціях членів своєї організації. Для оздоровлення спілчан та їх дітей Мелітопольська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України заключає договори з базами відпочинку та дитячими закладами оздоровлення та відпочинку у смт Кирилівка та міста Бердянськ. Щороку понад 600 членів Профспілки та їх дітей відпочивають на березі Азовського моря. Відчутна участь профспілкових колективів закладів освіти у разі виникнення складної життєвої ситуації. Кожен член Профспілки може розраховувати на матеріальну допомогу та моральну підтримку з боку спілчан. Новорічні подарунки дітям, святкові заходи в колективах, привітання ювілярів, організація навчання з охорони праці для голів первинних профспілкових організацій, допомога у вирішенні юридичних та трудових питань, участь у спартакіадах та туристичних змаганнях, навчання профспілкового активу, співпраця з соціальними партнерами, складання та контроль за виконанням колективного договору, тісне співробітництво з радою ветеранів війни та праці управління освіти Мелітопольської міської ради щодо підтримка ветеранів та ще багато аспектів, які складають щоденне життя Профспілки освітян нашого міста.
 
За ці роки змінювались голови первинних профспілкових організацій та Мелітопольської міської організації Профспілки. У 2020 році на посаду голови Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України було обрано Коз’якову Наталю Володимирівну. Вже багато років беззмінним головним бухгалтером організації є Халач Любов Дмитрівна, роботу якої неодноразово було відмічено за вагомий внесок в роботі фінансової діяльності галузевої Профспілки почесними грамотами, подяками ЦК Профспілки, обласної організації Профспілки, Федерації Профспілок України. В 2020 році Любов Дмитрівна була нагороджена нагрудним знаком ЦК Профспілки «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України».
 
Первинні профспілкові організації міста очолюють справжні лідери колективів, небайдужі, активні та принципові працівники закладів освіти, на плечах яких відповідальність за кожного члена своєї Профспілки.
 
30 років керує первинною профспілковою організацією Мелітопольської загальноосвітньої школи №4 вчитель, відмінник освіти України, професіонал своєї справи, непохитний та послідовний лідер Крилова Ольга Іванівна. Нагородний лист Ольги Іванівни налічує вісімнадцять грамот та подяк міської, обласної Профспілки та Центрального комітету Профспілки, а також нагрудний знак ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Профспілковий лідер».
 
Плаксіна Галина Василівна очолює первинну профспілкову організацію ліцею №19 з 1999 року, є заступником голови міської організації. Галина Василівна будує свою профспілкову роботу на принципах людяності та співпраці, має грамоти міської, обласної та ЦК Профспілки і відзнаку Федерації Профспілок України «Профспілкова відзнака».
 
Невтомний та енергійний передовик профспілкової організації закладу дошкільної освіти №41 Путра Ольга Павлівна має грамоти та подяки за свою багаторічну роботу і нагрудний знак ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Профспілковий лідер».
 
Головою первинної організації Мелітопольської загальноосвітньої школи №24 вже 10 років є вчитель німецької мови Тєтєріна Оксана Валеріївна – вмілий організатор, який веде результативну роботу по зміцненню своєї організації.
 
Первинну профспілкову організацію Палацу дитячої та юнацької творчості очолює вже 18 років Киреєва Анжела Петрівна, яка будує діяльності первинки на засадах партнерства та турботи про кожного працівника закладу.
 
Слова подяки за невтомну роботу заслуговують всі голови первинних профспілкових організацій освітніх закладів міста, які є опорою колективів та міської організації Профспілки.
 
Мелітопольська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України це об’єднання, сила якого у її людях. Вся діяльність організації, допомога працівникам закладів освіти, підтримка колег у скрутні часи – це робота кожного члена Профспілки. І чим більшою стає наша організація, тим сильнішою стає кожен її член. Адже ніхто не може стільки, скільки ми разом! Зі святом вас, шановні члени Профспілки!
 
Прес-служба 
Мелітопольської МОП