Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Круглий стіл з питань соціального захисту в Куйбишевському районі
Круглий стіл з питань соціального захисту в Куйбишевському районі
  • 24 квітня 2015

За ст. 36 Конституції України основною метою об’єднання громадян у професійні спілки є захист своїх трудових і соціально-економічних прав та інтересів.

Керуючись цими нормами Основного Закону України 16 квітня 2015 року Куйбишевська РО Профспілки працівників освіти провела засідання «круглого столу» за темою «Соціальний захист членів Профспілки» для голів первинних профспілкових організацій за участю начальника Управління соціального захисту населення В.М.Спахі та заступника начальника Управління Пенсійного фонду України в Куйбишевському районі Р.Г.Зими.

В заході взяли участь і соціальні партнери – керівники закладів освіти.

Учасникам заходу надано актуальну інформацію про умови надання житлової субсидії та про зміни при призначенні і нарахуванні пенсій у 2015 році. Голови ППО та присутні керівники закладів освіти задавали багато питань, які заздалегідь підготували працівники колективів. Відбулася зацікавлена дискусія з розглянутих питань. На кожне з них була надана відповідь та детальне роз’яснення В.М. Спахі та Р.Г.Зими. Учасники «круглого столу» домовилися про подальшу спільну роботу з отримання своєчасної інформації та донесення її до кожного члена Профспілки.

Голови ППО обговорили питання захисту працюючої людини в умовах зростання цін і тарифів та підтримали звернення Президії ФПУ про утворення загальнопрофспілкового штабу солідарних дій на захист конституційних прав працівників та руху до європейських трудових норм.

Голова Куйбишевської
РО Профспілки
З.Ф.Антонова