Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Тиждень освіти для дорослих
  • 11 вересня 2020
11 вересня стартує щорічний Тиждень освіти для дорослих. Проходить він більш ніж у 50 країнах світу під егідою ЮНЕСКО і його мета – підкреслити важливість навчання впродовж усього життя.
 
Освіта впродовж життя – це важливий елемент соціальної моделі сучасного суспільства та загальновизнана необхідність.
 
Міжнародною комісією ЮНЕСКО з освіти були сформульовані основні постулатами, що віддзеркалюють сутність необхідних для виживання процесів у сучасному суспільстві: навчитися пізнавати, навчитися робити, навчитися жити разом.
 
У розвинених країнах світу, за даними Інституту ЮНЕСКО, різноманітною освітньою та просвітницькою діяльністю вже охоплено до 40-50% дорослого населення, що набагато перевищує кількість дітей і підлітків, які навчаються.
 
Однак, ступінь включення в освітнє середовище переважної більшості суспільства все ще залишається незадовільною. Так, на сьогодні у світі нараховується приблизно 771 млн. неграмотних дорослих людей. А за даними соціологів навіть у країнах, що задекларували право на 10-річну освіту, понад чверті населення все ще відчуває труднощі під час читання, письма, рахунку.
 
Тож саме Тиждень освіти дорослих – акція, що спрямована на популяризацію ідеї неформальної освіти серед дорослого населення.
 
Тиждень освітнього зростання в Україні спрямований на розширення пізнавальних процесів в суспільстві, особисте вдосконалення освіти і культури дорослих людей. Ця міжнародна ініціатива є чудовою нагодою присвятити час своєму професійному та особистісному саморозвитку, адже досконалість не має меж!
 
10 вересня комунальним закладом «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради проведено міжрегіональну онлайн – конференцію «Освіта протягом життя як умова формування  конкурентноспрожної особистості». В ній взяли участь науковці, керівники та педагогічні працівники суспільствознавчих дисциплін закладів загальної середньої та професійної освіти, представники неурядових громадських організацій («Бердянське товариство «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка), фондів (Український центр вивчення історії Голокосту, Фонд «Pecha Kucha»), представники з організацій з розвитку та навчання (IREX, Inschoohub), мультимедійної платформи AmoMama, бізнес-тренери.
 
В конференції прийняв участь заступник голови Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Ю.І.Юдін. Він проінформував присутніх про проблеми підвищення кваліфікації педпрацівників області, стан оплати цього процесу, вплив його на атестацію та результативність і якість роботи вчителів.
 
Прес-служба
обласної організації Профспілки
з використанням матеріалів сайту
ЦК Профспілки