Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Підвищено мінімальну зарплату
  • 26 серпня 2020
25 серпня відбулася довгоочікувана подія – Верховна Рада України схвалила підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Додаткові бюджетні видатки на підвищення мінімальної зарплати пропонують здійснити за рахунок збільшення надходжень від податків.
 
За відповідний законопроєкт №3963 «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» у цілому проголосували 295 народних депутатів.
 
Згідно із законопроєктом, місячну мінімальну зарплату підвищують із 4723 до 5000 гривень, в погодинному розмірі вона становитиме 29,2 гривні (відповідно до чинного закону - 28,31 гривні).
 
Слід зазначити, що СПО обєднань профспілок, Федерація профспілок України підтримали ініціативу Президента України про підвищення мінімальної  заробітної плати до 5 тисяч гривень.
 
Профспілки, починаючи з 1 серпня,  провели масовану інформаційну кампанію з вимогами підвищення «мінімалки». Повноважні представники профспілок неодноразово вносили до Уряду, профільного парламентського Комітету профспілкові пропозиції щодо підвищення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму і виконання положення Генеральної угоди.
 
І ось нарешті зусилля профспілок досягли мети: з першого вересня ц.р. найбільш низькооплачувані працівники отримуватимуть підвищену заробітну плату.
 
Тим часом ФПУ не зупиняється на досягнутому. Наймасовіше профспілкове об’єднання країни  продовжить боротьбу за зростання рівня мінімальної заробітної плати до рівня реального прожиткового мінімуму, за підвищення рівня життя працюючої людини.
 
За матеріалами сайту
ФПУ