Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки
Засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки
  • 14 квітня 2015

14 квітня 2015 року у малій залі обласної ради профспілок відбулося 49 розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки.

На засіданні президії розглянуто низку важливих питань. Це і спонукало до проведення засідання в розширеному форматі – за участю голів усих районних, міських організацій, ППО ВНЗ, ревізійної комісії.

Президія підвела підсумки звітно-виборної кампанії в первинних, районних, міських організаціях Профспілки, ППО ВНЗ. Стан організації та проведення цих етапів звітів і виборів визнано задовільним.

З метою інформування профактиву про діяльність ФПУ, ЦК, обласної організації Профспілки, вивчення громадської думки про діяльність Профспілки, контролю дотримання статутних та інструктивних вимог при проведенні звітів і виборів, конференції відвідали голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь (14 конференцій: 8 районних, 1 міська, 2 студентські, 3 в ППО ВНЗ), заступник голови Ю.І. Юдін (10 конференцій: 8 районних, 1 міська, 1 в ППО ВНЗ), члени президії комітету – В.Г. Лола (2), Р.М. Остапенко (1). Всього взято участь у 26 конференціях, що становить 67% від їх загальної кількості. Це додало ваги самим заходам, оцінці їх соціальними партнерами, особливо представниками органів влади, та дало можливість почути думки, зауваження, пропозиції як членів Профспілки, так і соціальних партнерів, вивчити ситуацію з середини. За результатами цих зустрічей було надіслано листи-звернення до народних депутатів України, комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та його голови Л.М. Гриневич, Прем’єр-міністру України, проведено ряд співбесід з представниками органів влади, керівниками відділів та закладів освіти з актуальних та проблемних питань.

З питання про роботу виборних органів організаційних ланок з представництва та захисту трудових прав членів Профспілки в умовах децентралізації повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування на основі узагальненої інформації, статистичних даних було вирішено звернутися до соціальних партнерів (органів місцевого врядування, відділів, управлінь освіти) з питань недофінансування галузевих бюджетів, оплати праці, виплати надбавок, доплат з метою подальшої спільної роботи з виправлення ситуації в багатьох районах сільської місцевості, містах Токмаку і Мелітополі.

Напередодні Тижня та Всесвітнього Дня охорони праці розглянуто питання про стан виконання вимог Закону України “Про охорону праці”, колективно-договірних зобов’язань та здійснення профспілковими органами громадського контролю щодо створення безпечних умов праці в закладах та установах освіти м. Токмака, Жовтневого, Комунарського районів м. Запоріжжя, про проведення Тижня та Дня охорони праці.

З метою завчасної підготовки та забезпечення якісного оздоровлення і відпочинку працівників – членів Профспілки та їх дітей влітку 2015 року розширена президія розглянула ці питання, обговорила пропозиції оздоровчих закладів, цінову політику, визначилася з дольовою участю у проведенні цих заходів.

За заявою працівників Запорізького електротехнічного коледжу їх первинну профспілкову організацію включено до складу Запорізької обласної організації галузевої Профспілки у складі 210 чоловік.

Президією прийнято рішення і затверджено Положення про проведення обласних змагань серед працівників ВНЗ І-ІV р.а.

На засіданні за поданням Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА прийнято рішення про нагородження Почесними грамотами обкому Профспілки та преміювання переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Вчитель року” за чотирма номінаціями.

Результати обговорення та прийняті рішення з цих важливих питань статутної діяльності сприятимуть організаційному зміцненню, мотивації членства в Профспілці, подальшому захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки