Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Конкурс на заміщення посад директорів м. Запоріжжя
Конкурс на заміщення посад директорів м. Запоріжжя
  • 14 серпня 2020
Відповідно до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про освіту”, “Про повну загальну середню освіту” Запорізькою міською радою в липні-серпні цього року проведено конкурс на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя. Він проходив згідно Положення, затвердженого рішенням п’ятдесятої сесії сьомого скликання Запорізької міської ради №35 від 27.05.2020. Забезпечення проведення конкурсу було покладено на Департамент освіти і науки Запорізької міської ради.
 
На публічний конкурс на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя було подано біля 100 заяв кандидатів, які претендували на 81 заклад освіти.
 
Наказом №298 від 15.06.2020 Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради було затверджено склад конкурсної комісії:
 
- Губіна Оксана Олександрівна – депутат Запорізької міської ради (політична фракція “Наш край”), голова комісії;
 
- Прасол Михайло Вікторович – член громадської організації “Всеукраїнське бюро люстрації та протидії корупції”, член комісії;
 
- Полухін Володимир Федорович – депутат Запорізької міської ради (політична фракція “Опозиційний блок”), член комісії;
 
- Васильчук Геннадій Миколайович – депутат Запорізької міської ради (політична фракція “Європейська солідарність”), член комісії;
 
- Захарчук Віктор Миколайович – заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, член комісії;
 
- Штанько Юлія Петрівна – головний спеціаліст сектору по роботі з експертами управління державної служби якості освіти у Запорізькій області, член комісії;
 
- Гузеватий Андрій Юрійович – член громадської організації “Об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти територіальної громади міста Запоріжжя”, член комісії;
 
- Іванова Вікторія Вікторівна – тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області, член комісії;
 
- Юдін Юрій Іванович – заступник голови Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, член комісії.
 
Всі заходи конкурсу проводились у будівлі Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Конкурс проходив у три етапи: тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційного завдання та презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти.
 
Тестування містило 50 тестових завдань, які формували із загального переліку з 200 питань. Кожне тестове завдання передбачало чотири варіанти відповідей, лише одна з яких була правильною. Тестування проходило письмово протягом однієї години у присутності членів комісії.
 
Розв’язання ситуаційних завдань проводилося з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків шляхом оцінки відповідності професійної компетентності та професійних знань кандидата встановленим вимогам, зокрема на знання спеціального законодавства, що пов’язані із завданнями та змістом роботи на посаді директора закладу загальної середньої освіти.
 
Ситуаційне завдання вирішувалось письмово державною мовою протягом 30 хвилин. Кандидат обирав одне із запропонованих варіантів ситуаційних завдань шляхом витягування його під час проведення конкурсного відбору.
 
Кожен кандидат публічно та відкрито презентував перспективний план розвитку закладу загальної середньої освіти. Виступ тривав не більше 15 хвилин.
 
За кожне із виконаних завдань в трьох етапах конкурсу кандидат міг отримати від 0 до 2 балів. Загальна кількість балів кандидата визначалася шляхом додавання балів, виставлених кожному кандидату за результатами оцінювання перевірки знання законодавства, розв’язання ситуаційних завдань та презентації. Рейтинг кандидата, який успішно пройшов конкурс, залежав від загальної кількості набраних ним балів (найбільша сума балів – 6). Першим за рейтингом та переможцем конкурсу став кандидат, який набрав найбільшу загальну кількість балів.
 
На засіданнях конкурсної комісії також були присутні представники громадської організації “Хочу вчитись”, які проводили відеозапис та розміщували його в мережі Facebook.
Вітаємо переможців публічного конкурсу на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя і бажаємо їм творчих успіхів у розбудові освітньої системи міста!
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки