Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Солідарна підтримка американських і канадських профспілок
Солідарна підтримка американських і канадських профспілок
  • 8 липня 2020
6 липня у Будинку профспілок Голова ФПУ Григорій Осовий провів робочу зустріч з директором Міжнародного центру «Солідарність» Американської федерації праці-Конгресу виробничих профспілок Станіславом Ченюхом.
 
Відбулось обговорення питань, пов’язаних з викликами та загрозами існуючій системі соціально-трудових відносин, діяльності фондів соціального страхування, протидії широкомасштабному наступу влади на права працівників та профспілок в Україні. 
 
Голова ФПУ поінформував міжнародних партнерів про Всеукраїнську попереджувальну акцію протесту профспілок біля Парламенту і Офісу Президента України, робочу зустріч профспілкового керівництва з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим.
 
Григорій Осовий наголосив, що профспілки, не зважаючи на системний тиск влади, не зійдуть з лінії боротьби, послідовного і ефективного захисту прав працівників.
 
Учасники зустрічі окреслили перспективи подальшої спільної роботи з протидії антиконституційним, антисоціальним та антипрофспілковим законодавчим ініціативам.
 
В обговоренні також взяли участь представники ГО «Трудові ініціативи».
 
Канадські Профспілки (КПК) рекомендують Уряду Канади вимагати від Уряду України запевнень у тому, що КМУ відмовиться від змін до трудового законодавства, які по суті та по формі суперечать зобов’язанням України щодо трудових прав, взятих нашою країною у рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою (УВТУК).
 
Проо це зазначено у Поданні КПК до Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади, де пропонується провести переговори щодо модернізації УВТУК.
 
За матеріалами сайту
ФПУ