Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Школа для новообраних голів первинок м. Мелітополя
Школа для новообраних голів первинок м. Мелітополя
  • 9 квітня 2015

25 березня 2015 року розпочала роботу «Школа для новообраних голів ППО». На навчання були запрошені голови первинних профспілкових організацій ЗОШ № 14, 15, 20, СШ № 25, ДНЗ № 1, 9, 21, 24, 30, 44, 47, ЦТКТУМ, МАН.

Як краще організувати роботу з профспілковим активом? У чому полягають основні аспекти правової діяльності Профспілки? Що таке квиток члена профспілки? Як документується проведення профспілкових зборів, засідань профкому? Як забезпечити гласність роботи ППО та її комітету? Як складати кошторис ППО? Ці та інші питання обговорювалися на семінарі-навчанні новообраних голів первинок.

Голова МО Профспілки Маненко Т.В. звернула увагу на те, що головна мета – це організація ефективної роботи профспілкових організацій. Розповіла новообраним головам про основні аспекти організації внутрішньоспілкової роботи, про забезпечення безоплатною юридичною допомогою членів Профспілки, а також зосередила увагу на питанні постановки на облік членів Профспілки, ознайомила з аспектами правової діяльності, питаннями збереження та захисту трудових, соціально-економічних прав освітян, розповіла про роботу сайтів ЗООП ПОНУ та МО Профспілки. Також Тетяна Віталіївна зупинилася на механізмах взаємодії з соціальними партнерами на різних рівнях.

Головний бухгалтер МО Профспілки Халач Л.Д. поповнила багаж знань інформацією щодо проведення фінансової роботи в профорганізаціях, провела практичне заняття «Оформлення фінансової документації». Лідери первинок працювали з кошторисом ППО, писали витяги з протоколу засідання ПК, складали кошториси, акти списання.

На заключення новообрані голови ознайомились з досвідом роботи голів ППО ЗОШ № 7 Клюс Л.М., гімназії № 19 Плаксіної Г.В., ДНЗ № 41 Путри О.П.

Прес-центр
Мелітопольської
МО Профспілки