Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Боротьба проти антипрофспілкового законопроекту №2681 продовжується
Боротьба проти антипрофспілкового законопроекту №2681 продовжується
  • 26 травня 2020
Електронна петиція (автор – Третьяков П.О.) на сайті Верховної Ради України «Про не розгляд законопроекту № 2681 як такого, що порушує права профспілок в Україні» – набрала необхідну кількість підписів!
 
Станом на 22 травня зібрано необхідні 25 тисяч голосів.
 
Законопроект № 2681 передбачає суттєве обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, чим порушуються норми Конституції і окремих законів України, низки ратифікованих Україною фундаментальних конвенцій Міжнародної організації праці, Загальної декларації прав людини, Міжнародних пактів про економічні, соціальні і культурні права, та про громадянські і політичні права.
 
Згідно із Законом, що регулює електронні петиції, 25 тисяч – це мінімальна кількість підписів, які необхідно зібрати за 3 місяці за той чи інший законопроект. Відповідно до законодавства, розгляд петицій, що набрали необхідну кількість прихильників, здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.
 
12 травня 2020 року зареєстрована аналогічна петиція (автор – Авраменко М.О.). Кінцевий термін її підписання – 12 серпня 2020 року. Станом на 26 травня вона зібрала біля 900 підписів.
 
Профспілковий актив, члени Профспілки, які не встигли підписати першу петицію, мають можливість продемонструвати свою громадську позицію і поставити свій підпис під цією:
 
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки