Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Карантин в Україні продовжено до 22 червня: рішення Уряду
Карантин в Україні продовжено до 22 червня: рішення Уряду
  • 21 травня 2020
Карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, продовжені до 22 червня 2020 року. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 20 травня 2020 року за ініціативи Міністерства охорони здоров’я.
 
При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Всього буде 5 етапів пом’якшення карантину.
 
Як прокоментував рішення Уряду Міністр охорони здоров'я Максим Степанов встановлюється адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня та при цьому запроваджуються ознаки епідемічної ситуації в регіонах: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину.
 
Інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19, повинна бути менше 50%. Кількість ПЛР та ІФА тестів має бути більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.
 
Рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
 
До 22 травня в Україні діє перший етап пом'якшення, а з 22 – буде запроваджений другий.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки