Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Профспілки звернулись до прем'єра щодо відновлення участі представника СПО об'єднань профспілок у засіданнях уряду
Профспілки звернулись до прем'єра щодо відновлення участі представника СПО об'єднань профспілок у засіданнях уряду
  • 18 травня 2020
Від Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє інтереси понад 7 мільйонів працівників всіх секторів економіки та сфер суспільного життя, його  Голова Григорій Осовий звернувся листом до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням відновити з 22 травня 2020 року участі представника СПО об’єднань профспілок у засіданнях Кабінету Міністрів України.
 
У листі зазначено, що згідно з нормами Регламенту Кабінету Міністрів України та усталеною практикою, представники СПО об’єднань профспілок беруть безпосередню участь у засіданнях Уряду та урядових Комітетів.
 
Наразі у зв’язку з обмежувальними заходами, введеними для протидії пандемії COVID19, представники СПО об’єднань профспілок на засідання КМУ не запрошуються. Надходження до СПО об’єднань профспілок низки важливих для суспільства проектних матеріалів, які вносяться для обговорення та прийняття на цих засідання, також обмежено. Це унеможливлює своєчасне доведення до членів Уряду аргументованих пропозицій профспілок з питань економічної, соціальної та трудової політики, які стосуються людини найманої праці, соціального захисту громадян України тощо.
 
На переконання профспілок, саме у цей надзвичайно складний період узгоджена співпраця Уряду з соціальними партнерами за найвищими європейськими стандартами соціального діалогу сприятиме захисту трудових та соціально-економічних прав наших громадян та миру в суспільстві.
 
За матеріалами сайту
ФПУ