Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Спортивна тренерська династія Борисенко з м. Енергодара
Спортивна тренерська династія Борисенко з м. Енергодара
  • 2 квітня 2015

Щоб бути хорошим викладачем
необхідно любити те, що викладаєш,
та тих, кому викладаєш
Василь Ключевський

Існує немало професій, де спадкоємність поколінь відіграє позитивну роль, допомагає досягти високих результатів, і професія "вчитель" - одна з таких.

Педагог – це людина, від порядності, честі, переконаності якого залежить доля впевнених у ньому маленьких громадян. Обирати цю професію можна тільки свідомо, добре розуміючи, яка відповідальність лягає на людину, що зробила цей вибір. І коли продовжують справу батьків діти, стає зрозуміло – тут немає випадку, немає помилки, а є повна впевненість у своїх силах і правильності обраного шляху.

Педагогічні династії і сім'ї - наша гордість. Вони роблять величезний внесок до справи освіти і виховання дітей, майбутніх громадян України.

Початок цій тренерській династії поклав Віктор Іванович Борисенко – керівник гуртків Енергодарського Центру туризму, краєзнавства та спорту. Стаж його педагогічної діяльності – 40 років. Освіту за спеціальністю “Фізичне виховання” він здобув у Сімферопольському державному університеті. Він все своє свідоме життя займався легкою атлетикою і передав цю любов до “королеви спорту” багатьом своїм вихованцям, та , перш за все, сину Віталію, який почав займатися спортом з двох років.

Дідусь Віталія по маминій лінії був футболістом і грав за Львівські “Карпати” та Сімферопольську “Таврію”. Він вчив онука грати в футбол.

Віталій також закінчив Сімферопольський ДУ за спеціальністю “Фізичне виховання та менеджмент”.

Він двічі ставав переможцем Спартакіади України, неодноразовий призер і переможець чемпіонатів і кубків України з легкої атлетики, змагань в Польщі, Чорногорії, Хорватії.

Зараз Віталій Борисенко активно займається тренерською діяльністю і його головним спортивним і життєвим відкриттям стала Ольга Пушкіна – тепер Борисенко. Віталій і Ольга – майстри спорту України, працюють керівниками гуртків у Енергодарському Центрі туризму, краєзнавства та спорту.

Прес-служба
Енергодарської
МО Профспілки