Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Звернення до Уповноваженого на відповідність Конституції норм про звільнення пенсіонерів
Звернення до Уповноваженого на відповідність Конституції норм про звільнення пенсіонерів
  • 3 квітня 2020
Профспілкою спрямовано звернення до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Л.Л. Денісової стосовно необхідності подання нею конституційного подання до Конституційного суду України щодо відповідності положень статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX та підпунктів 1 і 2 пункту 3 його Прикінцевих та перехідних положень Конституції України.
 
Статтею 22 та Прикінцевими та перехідними положеннями новоприйнятого закону  затверджено дискримінаційні норми в частині звуження прав на працю педагогічних працівників за віковою ознакою та припинення до 1 липня 2020 року безстрокових трудових договорів з педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, й укладення замість них строком на 1 рік.
 
У зверненні наголошено на недотриманні при прийнятті закону положень Конституції України, норм Кодексу законів про працю України, Законів України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», а також Конвенцій та Рекомендацій Міжнародної Організації Праці.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки
Завантажити лист
PDF, 408.29 КБайт