Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Кохання на всі часи
  • 6 березня 2020
Наприкінці лютого в актовій залі Мелітопольського коледжу ТДАТУ відбулось свято «Кохання на всі часи», під час якого вшановували сімейну пару педагогів: першого директора Мелітопольської ЗОШ №1 Кобку Олексія Івановича та його дружину Ларису Павлівну, які відзначили свій діамантовий ювілей (60 років) сімейного життя.
 
Роки спільного життя Олексія Івановича та Лариси Павлівни показали, що їх студентська зустріч не була випадковою. Адже саме вона подарувала їм ні з чим незрівняне щастя благополучного сімейного життя. Усім своїм життям вони давно підтвердили своє щире бажання стати справжніми чоловіками і ось уже 60 років вони разом. Завдяки вірності, взаємоповазі, відданості і ніжності один до одного, вони створили надзвичайний затишок у своєму домі, народили прекрасних дітей, мають онуків і правнуків і передають їм основні цінності свого життя.
 
Зустрілися вони 30 серпня 1958 року на танцювальному вечорі в педінституті, а 30 серпня 1959 роки одружилися. З цього дня пройшло вже 60 років. У 1960 році в родині народився первісток - син Андрій.
 
Після закінчення вузу, молоді вчителі їдуть на роботу в Житомирську область. Олексій Іванович там працює завучем з трудового навчання, а Лариса Павлівна - учителем біології.
 
Пропрацювали вони на Житомирщині 11 років, крім своїх основних обов'язків, багато займалися з учнями громадською роботою і спортом. Крім того, Олексій Іванович займався науковою роботою.
 
У 1968 році у них народжується дочка Олена. У 1974 році, за сімейними обставинами, сім'я повертається в Мелітополь, залишивши на Житомирщині добру пам'ять про себе. До сих пір вони спілкуються зі своїми учнями, їздять в гості і учні відвідують їх.
 
Олексій Іванович і Лариса Павлівна працювали в середній школі № 25, він - завучем з трудового навчання, вона - вихователем в групі продовженого дня. Потім Олексій Іванович 3 роки працював директором вечірньої школи № 6.
 
На батьківщині цих прекрасних вчителів помітили і оцінили. В 1978 році Олексій Іванович бере новобудову школи №1.  Очолює одну з найбільших шкіл міста 22 роки. Він має урядові нагороди, грамоти Міністерства освіти, йому присвоєно звання "Відмінник народної освіти України". А головне - має велику повагу у жителів міста і своїх учнів, яких у нього з дружиною - тисячі. Династія вчителів Кобка триває в їх дітях і онуках. Донька Олена  - читає біологію в ліцеї №19, син Андрій – викладає в Мелітопольському багатопрофільному центрі професійно-технічної освіти.
 
Олексій Іванович, після виходу на пенсію, займається громадською діяльністю, а саме є головою Товариства дітей війни в місті, в минулому році відзначив свій 85-річний ювілей.,
 
Мелітопольська міська рада ветеранів внесла до Книги реєстрації сімейних пар, які прожили довге щасливе життя і нашу вчительську сімейну пару.
 

Сім'я - найцінніше в житті людей. Прожити в мирі та злагоді стільки років дійсно не просто. 60 років — це ціле життя, життя удвох з людиною,  яка ближче за весь світ!

За мірками людського життя 60 років спільного життя - це дуже довгий термін, який заслуговує на увагу і повагу.

З такими значущими і поважними датами подружні пари привітали заступник міського голови Сергій Прийма, голова Ради ветеранів міста Бабенко, голова ради ветерані управління освіти Клещов А.В.. голова МО Профспілки працівників освіти Маненко Т.В., колеги, друзі. Гості свята вручили подружжям подарунки та побажали міцного здоров’я, довголіття, родинного затишку та благополуччя.
 
 
Прес-служба
Мелітопольської МО Профспілки