Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Спортивно-масова робота в НУ “Запорізька політехніка”
Спортивно-масова робота в НУ “Запорізька політехніка”
  • 27 лютого 2020
Одним з важливих напрямів діяльності первинної профспілкової організації Національного університету «Запорізька політехніка» є спортивно-масова робота. Вона направлена на організацію спортивно-масових заходів, створення та оновлення матеріальної бази, її використання (спортивні клуби, стадіони, спортивні майданчики, спортивні зали, приміщення для проведення фізкультурно-оздоровчих занять, які мають тренажерне обладнання, спортивний інвентар) з метою залучення до занять фізкультурою та спортом викладачів та співробітників університету.
 
Для проведення спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи з працівниками закладу використовується спортивний комплекс, який включає: ігровий зал, зал загальної фізичної підготовки, тренажерний зал, зал гімнастики, стрілецький тир та манеж, обладнаний для занять з боротьби.
 
У спортивному комплексі проводяться секційні заняття для викладачів і співробітників:
 
         - оздоровча аеробіка (жінки), відповідальна диспетчер учбового відділу Прохорова Л.Г.;
         - група загальної фізичної підготовки (чоловіки), відповідальний зав. кафедри технології машинобудування доцент Дядя С.І.;
         - тхеквондо, відповідальний доцент кафедри програмних засобів Сердюк С.М.;
         - великий теніс, відповідальний зав. кафедри ОТЗВ Овчинников О.В.;
         - футзал, відповідальний начальник навчального відділу професор Грешта В.Л.;
         - бадмінтон, відповідальний доцент Капустян О.Є.
 
Викладачі і співробітники університету мають можливість двічі на тиждень займатися в різних секціях та готуватися до Спартакіади «За бадьорість та здоров’я».
 
Потрібно віддати належне і подякувати ентузіастам спортивного життя університету, які у вільний свій час прикладають багато зусиль для популяризації здорового способу життя. Всі керівники секцій є активними членами профспілки і профспілкова організація університету надає їм всю можливу підтримку в їх діяльності. Це, в першу чергу, інформаційне забезпечення роботи секцій. Інформація розміщується на стендах факультетських профспілкових організацій, загальному стенді ППО університету, сторінці профспілкової діяльності на сайті університету. Крім того, надається фінансова допомога для придбання спортивного інвентаря, пам’яток, буклетів щодо популяризації фізкультури і спорту, оздоровлення та пропаганди здорового способу життя серед спілчан.
 
Окремо хотілося б відзначити колектив кафедри «Фізичної культури, олімпійських та не олімпійських видів спорту» та її завідувача Атаманюк Світлану Іванівну. Кожного року сотні спортивних змагань, участь тисяч співробітників і студентів університету у спортивних секціях.
 
Починаючи з 1968 року щорічно проводиться Спартакіада викладачів та співробітників університету «За бадьорість та здоров’я». Нещодавно, 19-20.02.2020 року відбулась чергова традиційна Спартакіада, яка відкрила чергову сторінку підготовки університету до 120 річниці з дня заснування, принесла перемогу учасникам і нові досягнення у спортивному житті. В змаганнях приймали участь 5 інститутів та структурні підрозділи університету (адміністративно-господарча частина, відділ охорони, відділ кадрів).
 
Спартакіада проводилась з 5 видів спорту: з кульової стрільби, дартсу, настільного тенісу, шахів, волейболу. Призери спартакіади нагороджені грамотами і пам’ятними призами.
 
Кожного року при сприянні профспілкової організації університету проводиться спортивне свято, присвячене підведенню підсумків спортивних досягнень університету. Приємно відзначити кращих представників спорту, ентузіастів фізкультури і оздоровлення, стає вочевидь що це масовий напрямок життя університету.
 
Віват, «машинка»! До нових спортивних досягнень і перемог.
 
 
ПК ППО
НУ “Запорізька політехніка”