Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Віталій Туринок зустрівся з представниками профспілок
Віталій Туринок зустрівся з представниками профспілок
  • 30 січня 2020
Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок поспілкувався з представниками профспілок, які передали йому звернення на підтримку вимог, викладених у Резолюції Всеукраїнського віча професійних спілок на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці.
 
Сьогодні по всій Україні проходять мирні мітинги профспілок на підтримку резолюції Всеукраїнського профспілкового віча. Профспілки вимагають призупинити реформування законодавства про працю та залучити людей праці до обговорення.
 
У Запоріжжі з цього приводу відбулася хода представників галузевих профспілок області та мітинг на Майдані Героїв. Після цього представники профспілок передали голові облдержадміністрації Віталію Туринку звернення до керівництва країни.
 
– Ми звертаємось до вас, як до людини Президента України, з проханням донести до керівництва країни, що працівники нашої області не погоджуються з підходом, яким сьогодні здійснюється формування законодавчого акта. Ми  хотіли б працювати за одним столом переговорів, щоб кожен пункт нового законопроєкту про працю був опрацьованим. Ми  хотіли би, щоб влада нас почула. У зверненні ми просимо відновити діяльність нашої місцевої тристоронньої соціально-економічної ради, – зазначив голова обласної ради професійних спілок Віктор Сластьон.
 
Зі свого боку Віталій Туринок зазначив, що влада області та України обов’язково відреагує на звернення та вживатиме заходів для покращення соціально-економічної ситуації в усіх сферах.
 
– Головне завдання, що поставив Президент України – це залучення інвесторів в економіку області. Це забезпечить і зростання економіки, і робочі місця, і процвітання в цілому. Впевнений, що зміни будуть, просто це дуже масштабна та об’ємна робота багатьох структур. Мені приємно, що в нас такі профспілки, яким небайдужа доля людей, і я погоджуюсь, що потрібно мати діалог влади, роботодавців та працівників, вислуховувати всі точки зору, – підсумував Віталій Туринок.
 
За матеріалами
сайту Запорізької ОДА