Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Ювілей Бердянської спеціалізованої школи №16
  • 17 січня 2020
У грудні місяці Бердянська спеціалізована школа №16 святкувала ювілей. Їй виповнилося 65! Привітати школу прийшли вчителі, ветерани педагогічної праці, депутати міської ради, представники міського самоврядування, випускники різних років. На святі був присутній народний депутат України Володимир Кальцев, який звернувся до гостей із привітаннями, побажав усім успіхів у подальшій роботі та подарував школі грошовий сертифікат . Варто зазначити,  що Володимир Кальцев, у свій час,  не тільки навчався у школі № 16, а й працював старшим вожатим.
 
БСШ № 16 завжди була попереду у  впровадженні інноваційних ідей: у 70 – ті  роки відкрито перші в місті класи з поглибленим вивченням математики , у 1978-1979 н.р. – з поглибленим вивченням іноземних мов, у 1989 році – перші в місті класи з поглибленим вивченням української мови та літератури.
 
У 2005 році, рішенням Бердянської міської ради, школу № 16 перейменовано у БСШ № 16 з поглибленим вивченням іноземних мов.  25 років поспіль школа утримує першість на міських предметних олімпіадах; протягом багатьох років учні школи беруть участь та перемагають в програмі FLEХ (навчання й проживання в американських родинах) та три роки поспіль захищають місто та область в олімпіадах та конкурсах з інформатики у м. Києві .
 
Багато років керівниками школи були віддані та талановиті директори: ЧаплигінаО.М., Кондратюк М.А., Кондратюк Н.П. Зараз школу очолює молодий , креативний та перспективний директор – Греб В.Я.
 
На святі педагогам школи було вручено заслужені нагороди. Надзвичайно приємно було бачити, що першу грамоту директор школи вручив голові ППО Чердаклієвій О.В., яка уже багато років очолює первинну профспілкову організацію школи і є справжнім  захисником прав працівників освіти даного закладу . 
Вітаємо заклад з ювілеєм і бажаємо подальших успіхів!
 
Прес-центр

Бердянської МОП