Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • У зоряному колі творчо працюючих вчителів Пологівщини
У зоряному колі творчо працюючих вчителів Пологівщини
  • 13 січня 2020
Поки на зимових канікулах школярі відпочивають, освітяни вирішили провести зустріч, яку так і назвали «У зоряному колі творчо працюючих вчителів». Ініціатор і організатор цього заходу – голова профспілки освітян Пологівщини Зоя Мовчан. Вона зібрала у РЦ «Юність» директорів шкіл, завідувачів дошкільними закладами, вихователів, вчителів для того, щоб вони могли розповісти про свої успіхи і поділитися досвідом з колегами, а головне – надихнути їх на власні здобутки на благородній освітянській ниві.
 
До дружнього кола пологівських освітян долучилися гості: міський голова Юрій Коноваленко, заступник голови РДА Ірина Півень, заступник міського голови Сергій Колісник, секретар міської ради Валентина Шашко, керуюча справами міської ради Оксана Ковалевська, фінансовий директор ТОВ «Романцови і Ко», депутат міської ради Валентина Романцова, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Надія Гринь, член Запорізької обласної координаційної ради з питань козацтва Володимир Лютий, голова районної організації Профспілки працівників освіти Вознесенівського району Тетяна Шиманиця, а також начальники відділів освіти, молоді та спорту Тетяна Харь (Воскресенської ОТГ), Сергій Бандурко (Пологівської ОТГ) і завідувач методичного кабінету Антоніна Стольнікова.
 
Захід розпочався з вшанування пам’яті загиблих в авіакатастрофі, яка сталася у Тегерані. Ця сумна звістка шокувала усіх. Пологівці разом з усією країною сумують з приводу такої втрати і співчувають рідним загиблих.
 
Свою зустріч освітяни присвятили вчителям, які закохані у свою справу, мають успіхи на професійній стежині. Саме вони стали головними учасниками заходу. Колеги із задоволенням переглянули і прослухали їхні презентації. А розповісти кожному було що! Наприклад, вихователь дитсадка «Лисичка» Олена Містюк розповіла про те, як у 2019 році стала переможцем конкурсу «Вихователь року», вчитель Воскресенського НВК Ольга Кармазіна говорила про те, як зважилася і успішно пройшла сертифікацію. Запевнила усіх, що все не так страшно, як це кожен собі уявляє. Вчителі початкових класів Пологівської СРШ №2 Лідія Кривошей, Альона Адамович, Алла Бруй, Лілія Янько також ділилися своїми здобутками і планами на майбутнє.
 
Вчитель Пологівської ЗОШ №4, заступник директора з виховної роботи Ірина Швець у 2019 році стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», в обласному етапі посіла 4 місце. Саме про це була її презентація, а молодим вчителям Ірина Володимирівна бажала успіху і великих досягнень. Цього року в зональному етапі конкурсу «Учитель року» взяли участь Вікторія Коноваленко (Пологівська СРШ №2), Катерина Стащенко (Пологівська ЗОШ №6), Ольга Кармазіна (Воскресенський НВК), Юрій Писаренко (Новоселівська ЗОШ), Юрій Савчук (Пологівська СРШ №2) і учитель хімії гімназії «Основа» Юлія Браженко (посіла 1 місце в зональному етапі і готується до обласного).
 
Вчитель колегіуму №1 Ірина Пономарець розпалює жагу до знань англійської мови у своїх учнів. Вона співпрацює з міжнародними організаціями, бере участь у різноманітних науково-практичних конференціях. Про те, як їй це вдається, як залучає іноземців-волонтерів, які приїздять в Пологи, вона детально розповіла.
 
Презентували свої здобутки і вчителі фізики, які входять до динамічної групи на чолі з керівником Іриною Дадіані. Уявіть собі, результатом плідної праці стали посібники з фізики, авторами яких стали саме пологівці!
 
Вже 2 роки поспіль у районі працює інклюзивно-ресурсний центр. Про його роботу розповіла директор Юлія Тоцька. Активно співпрацюють з Обласним центром туризму та краєзнавства вчителі Пологівщини Юрій Єфремов (Новокарлівська ЗОШ), Тетяна Матюхіна (Григорівська ЗОШ), Сергій Горулько (Пологівський ЗЗСО №5). Саме ці вчителі разом з дітьми мандрують рідним краєм і вивчають його.
Освітяни і обдаровані діти Пологівщини продемонстрували не тільки свої досягнення, а й таланти. Головне, що цей захід об’єднав у своєму колі креативних, сміливих і цілеспрямованих педагогів.
 
Дійсно, на Пологівщині працюють талановиті вчителі, окрилені любов’ю до професії, до підростаючого покоління. Голова профспілки освітян Пологівщини зауважила, що таким дорогоцінним досвідом необхідно ділитися з іншими і будувати методичні мости між закладами освіти і громадами.
 
Голова
районної організації профспілки
працівників освіти                

З.А.Мовчан