Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Правове навчання в Гуляйпільському районі
  • 16 березня 2015

12 березня 2015 року за ініціативою Гуляйпільської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України та районного відділу освіти відбулось навчання голів первинних профспілкових організацій та керівників закладів освіти з актуальних питань законодавства про працю. Навчання проводила юрисконсульт обласної організації Профспілки Петрашина Л.Г. На заході були також присутні начальник районного відділу освіти Бут Р.С., голова районної ради Попович О.О. та його заступник Горпинич П.А.

Зміст основного виступу, а також запитання з приводу висвітленої інформації, були пов’язані з питаннями складання посадових та робочих інструкцій, колективних договорів, правил внутрішнього трудового розпорядку. Були висвітлені питання педагогічного навантаження, ведення трудових книжок працівників, часу роботи та відпочинку, оплати праці (у тому числі доплат, надбавки за престижність педагогічної праці), надання відпусток, оплата витрат на відрядження, індексація заробітної плати у 2014 р. та 2015 роках тощо.

Присутнім надано рекомендації щодо використання інформації та можливостей профспілкових інтернет-ресурсів ФПУ, ЦК, обласної організації Профспілки.

Захід пройшов з високою активністю і зацікавленістю учасників у темі навчання.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки