Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Засідання президії комітету ЗОО ППОНУ та V пленуму Запорізької обласної ради профспілок
Засідання президії комітету ЗОО ППОНУ та V пленуму Запорізької обласної ради профспілок
  • 28 листопада 2019
28 листопада відбулося чергове засідання президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. На порядку денному – ряд важливих питань: про скликання X пленуму комітету, про проведення урочистого заходу до 80-річчя заснування обласної організації Профспілки, про участь профспілкових організацій у проведенні новорічно-різдвяних свят для дітей членів Профспілки, про нагородження, заохочення профспілковому активу та надання матеріальної допомоги членам Профспілки.
 
Президія також розглянула питання про стан реалізації Програми дій Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 – 2020 роки з напрямку культурно-масової, спортивно-туристичної, екскурсійної роботи, оздоровлення членів Профспілки та їх дітей в Енергодарській міській організації Профспілки, Комунарській районній організації Профспілки м.Запоріжжя.
 
Президія вирішила: Х пленум комітету ЗОО ППОНУ провести 11 грудня об 11:00 годині, урочистий захід до 80-річчя обласної організації Профспілки – 10 грудня об 11:00 годині у великій залі облпрофради; організаційному комітету по підготовці до ювілею організації доручені розробка сценарію урочистого заходу, розробка і випуск корпоративної ювілейної продукції.
 
Стан реалізації Програми дій Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 – 2020 роки з питань культурно-масової, спортивно-туристичної, екскурсійної роботи, оздоровлення членів Профспілки та їх дітей в Енергодарській міській організації Профспілки, Комунарській районній організації Профспілки м.Запоріжжя вирішено вважати задовільним; їх досвід роботи вважати перспективним. Особливо було відзначено виконання статті 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права гарантій діяльності» щодо перерахування 0,3% фонду оплати праці первинним профспілковим організаціям Енергодарської МОП на культурно-масову, спортивну, туристичну роботу, оздоровлення і вплив цього на мотивацію членства в профспілці.
 
З усіх питань порядку денного засідання президії прийняті виважені рішення.
 
В цей же день члени Запорізької обласної ради профспілок від обласної організації взяли участь в засіданні V пленуму. Він розглянув питання: про роботу ревізійної комісії облпрофради, про стан оплати праці в Запорізькій області та роботу членських організацій щодо його поліпшення, про скликання XXVI обласної міжспілкової конференції профспілок 20 жовтня 2020 року, про затвердження нових редакцій статутів профспілкових курсів, господарського управління Запорізької обласної ради профспілок. В роботі пленуму взяли участь сторони соціального партнерства: Семенков Є.О., заступник голови Запорізької обласної ради; Головко О.С., голова федерації роботодавців Запорізької області; Никонов О.М., начальник відділу організації державного нагляду та управління охороною праці Територіального управління Держгірпромнагляду в Запорізькій області.
На пленумі з питання оплати праці та роботи обласної, районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ в цьому напрямку виступила голова Мелітопольської міської організації Профспілки, член ЦК Профспілки Маненко Т.В.
 
По всім питанням порядку денного були прийняті відповідні рішення, затверджені розглянуті документи.
 
На засіданні пленуму голова Запорізької обласної ради профспілок Сластьон В.М. вручив Гринь Н.І. Почесну грамоту Федерації профспілок України за активну участь в організації літнього оздоровлення дітей Запорізькою обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки