Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
З ювілеєм академічний ліцей №23!
  • 30 жовтня 2019
25 жовтня Будинок культури ЗАЗ приймав освітянську родину академічного ліцею №23 на свято ювілею – 50 річчя з дня заснування закладу!
 
Історія школи № 23 бере початок ще з 20-х років минулого століття. Після революції на базі Олександрівської жіночої гімназії Бартейлін було  виділено класи для школи №23 по вулиці Михайлова (в районі вулиці Анголенка). Це була семирічна школа. Місто розросталося, збільшувалась і кількість шкіл. Перед війною відкрила свої двері 10-ти річна школа №23 на Правому березі Дніпра. Випускники цієї школи святкували випускний вечір, а на ранок почули слово «війна». Більшість випускників та учителів прямо зі шкільних класів пішли на фронт.
 
Війна зруйнувала середню школу №23 на Правому березі Дніпра, і після війни 8-річна школа №23 знову відкрилася на вулиці Горького (в районі вулиці Анголенка).
В 1969 році середня школа №23 відкрилась в новому Космічному мікрорайоні міста.
 
Пощастило новій школі з директором, з перших днів відкриття її очолив Духовський Валерій Анатолійович.
 
З 1969 по 1991 рік  Валерій Анатолійович був директором і викладав фізику. Прекрасний керівник, чудова людина, хороший спеціаліст – таким запам’ятався він своїм колегам та учням.
 
3 липня 1993 року перестало битися серце Валерія Анатолійовича. Вічна пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях вчителів і вихованців.
 
В 1991 році директором школи був призначений Секиринський Дмитро Олександрович. Це був час формування шкіл нового типу в місті Запоріжжя.  І середня школа №23 стає навчально – виховним комплексом №23, до складу якого входять дошкільні навчальні заклади №8, №28. В ці ж роки завдяки зусиллям Дмитра Олександровича було проведено перший капітальний ремонт школи, замінено вікна фасаду школи та інші роботи.
 
За час керівництва Дмитра Олександровича, в школі проводилось багато різноманітних цікавих заходів, учні почували себе весело і з задоволенням йшли до школи навчатися.
 
А з 1995 по 2018  рік школу очолював директор Озеров Олександр Дмитрович. Саме за  час його роботи школа змінила своє обличчя: обладнано в сучасному стилі навчальні кабінети, створено українську Світлицю, музей історії школи. Відбувалось постійне оновлення навчального закладу, адже творче кредо Олександра Дмитровича: «Жодного дня без новизни».
 
В ці ж роки до основної школи приєдналась будівля ДНЗ №8, №28, де було  розташовано початкову школу  та їдальню.
 
І такий підхід давав високі результати. Завдяки чуйному керівництву Олександра Дмитровича школа двічі здобула звання Флагмана освіти України і стала одним із найкращих навчальних закладів нашого міста, була тричі переможцем Всеукраїнського конкурсу «Шкіл сприяння здоров’ю».
 
З осені 2018 року посаду директора ЗОШ №23 обійняв Майоров Володимир Миколайович, який активно продовжує сіяти новизну в життя навчального закладу, з вересня 2019 року ЗОШ №23 отримала новий статус Запорізький академічний ліцей №23.
 
Багато уваги приділяється екологічній освіті, впровадженню сучасних IT-технологій.
 
Розробці нового освітнього простору через участь у різноманітних грантових програмах та конкурсах, що дає змогу залучати до навчального закладу додаткові інвестиції.
 
Гордістю школи є її високодостойний колектив вчителів, працівників, ветеранів, випускників та учнів.
 
Профспілкова організація, яку очолював довгі роки Секиринський Олександр Михайлович і Васіна Людмила Михайлівна, з перших днів заснування школи була завжди на захисті прав та інтересів спілчан.
 
Нині профспілкова організація, яку очолює досвідчений профспілковий лідер Чумак Глина Іванівна, є однією з найбільших і найактивніших в складі Комунарської районної та обласної організацій Профспілки.
 
Колектив приймає завжди активну участь і перемагає у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу з охорони праці. Спортсмени закладу були в складі переможців у 2018 році з міні-футболу на Всеукраїнській та Міжнародній спортикіадах.
 
Колишні директори шкіл Секиринський Д.О. та Озеров О.Д. привітали всіх з ювілеєм закладу. Слова вдячності за працю та з нагоди ювілею висловили начальник територіального відділу освіти Кінебас В.В. та директор школи Майоров В.М.
 
Голова обкому Профспілки Надія Іванівна Гринь привітала всіх присутніх з ювілеєм закладу, побажала плідної праці і надалі, висловила вдячність за їх працю. Всі педагоги, працівники закладу, ветерани праці були нагороджені грамотами.
 
На святі також була присутня голова Комунарської РОП Остапенко Р.М.
 
Талановиті учні ліцею подарували всім присутнім в залі прекрасні номери художньої самодіяльності.
 
З ювілеєм, академічний ліцей!
 
Прес-служба обласної
організацїї Профспілки