Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Острів Хортиця зустрів ХХХІ обласний туристичний зліт освітян
Острів Хортиця зустрів ХХХІ обласний туристичний зліт освітян
  • 16 вересня 2019

З 12 по 14 вересня 2019 року на туристичному пляжі Національного заповідника “Острів Хортиця” пройшов ХХХІ обласний зліт-змагання зі спортивного пішохідного туризму серед працівників освіти, присвячений Всесвітньому дню туризму та 80-річчю утворення Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Організаторами виступили Департамент освіти і науки облдержадміністрації, Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді за підтримки Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

В урочистому відкритті XXXІ обласного зльоту-змагання взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко, голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Надія Гринь. В цьому році у зльоті взяли участь 27 команд з усієї області. Учасники представляли відділи освіти районів, територіальних громад та закладів освіти інтернатного типу. Зліт-змагання проводиться раз на два роки. Продовжуючи добру традицію, захід згуртовує педагогів області, які передають естафету поколінь.

Педагоги змагались у двох вікових категоріях: загальній ‒ вік учасників до 45 років та ветерани ‒ від 46 років. Програма зльоту складалася з трьох частин:

  • спортивної програми, до якої входять конкурс «Лабіринт» ‒ спортивне орієнтування на місцевості за допомогою карти та «В’язання туристських вузлів», де учасники повинні зав’язати в обмежений час якомога більше вузлів;
  • творчої конкурсної програми, яка включає «Фотоконкурс» ‒ команди демонструють світлини з туристичного життя, конкурс «Візитна картка команди» ‒ учасники творчо представляють свої команди;
  • командної смуги перешкод, яка представляє коротку динамічну смугу з елементами пішохідного, велосипедного та водного туризму.

Перемогу у спортивних конкурсах здобули збірні команди Василівського району (І місце), м. Мелітополя (ІІ місце), Приморського району (ІІІ місце).

Кращими у “Смузі перешкод” стали команди Василівського району (І місце), Чернігівської ОТГ (ІІ місце), Смирновської ОТГ (ІІІ місце).

У конкурсній програмі перемогли команди Комунарського району м. Запоріжжя (І місце), м. Енергодара (ІІ місце), м. Мелітополя (ІІІ місце).

Серед команд ветеранів у всіх трьох видах програми найкращими були представники Мелітопольського району.

Переможці у видах програми нагороджені кубками та профспілковими виплатами Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, спільними грамотами Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА та комітету обласної організації Профспілки, які на церемонії закриття зльоту вручила голова обласної організації Надія Гринь.

Команди ветеранів нагороджені кубками та грамотами Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства. Найкраща команда ветеранів Мелітопольського району відзначена профспілковою виплатою обласної організації Профспілки.

Протягом трьох днів педагоги-учасники не лише змагались, а й знайомились, ділились досвідом, підвищуючи свій рівень туристської майстерності та отримуючи справжнє задоволення від спілкування старих та нових друзів на славетній землі козацького острову.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки