Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Вирішуємо і навчаємось
  • 25 червня 2019

19 червня 2019 року в малій залі обласної профради проведено 42 засідання президії комітету обласної організації Профспілки, на якому було підведено підсумки навчання профспілкових кадрів та активу в 2018-2019 н.р. і стан роботи з профспілковим резервом. Кращими організаціями профспілкового навчання за цей період визнано Василівську, Гуляйпільську, Запорізьку, Мелітопольську, Пологівську РОП, Бердянську, Мелітопольську, Енергодарську МОП, Шевченківську РОП м. Запоріжжя, ППО БДПУ, МДПУ, ППО студентів ЗНТУ.

Також було розглянуто питання “Про стан реалізації статутних вимог у Приазовській та Олександрівській РОП з питань внутрішньоспілкової діяльності, інформаційного супроводу (на виконання постанови IV пленуму ЦК ППОНУ від 29.11.2017)” та “Про інформаційне забезпечення статутної діяльності, стан профспілкового навчання роботи з резервом у Гуляйпільськіцй та Чернігівській РОП”. Роботу організацій Профспілки визнано задовільною.

Головний фахівець обкому Профспілки Баламут І.В. підвів підсумки проведення Тижня та Всесвітнього Дня з охорони праці. А за підсумками Всеукраїнського громадського конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України за 2018 рік (постанова президії ЦК Профспілки від 11.06.2019 №П-22) переможцем серед загальноосвітніх закладів визнано КЗ “Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Запорізької обласної ради і надано премію в розмірі 4000 гривень. Щиро вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів.

Також вирішено питання про участь у XV Міжнародній спартакіаді вчителів у м. Альбена (Болгарія) призера Всеукраїнських змагань з шахів у Києві Дибцевої Ірини Вікторівни (лист ЦК Профспілки від 15.05.2019 №02-8/244). Бажаємо Ірині і всій команді українських вчителів-спортсменів нових перемог.

Після засідання президії відбувся ІХ пленум комітету Запорізької обласної організації Профспілки. Заступник директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Захарчук В.М. та голова обласної організації Профспілки Гринь Н.І. доповідали про хід виконання Угоди в І півріччі 2019 року.

Також розглянуто питання “Про роботу організаційних ланок щодо зміцнення первинних профспілкових організацій, як основи діяльності галузевої Профспілки (на виконання постанови VI пленуму ЦК ППОНУ)”. В обговоренні взяли активну участь члени обкому Профспілки – Бабаченко О.Г. (голова Василівської РОП), Приходько О.В. (голова Більмацької РОП), Заїка В.В. (ППО студентів ЗНТУ), Маненко Т.В. (голова Мелітопольської МОП, член ЦК Профспілки).

Після закінчення роботи пленуму делегація в складі 28 осіб профактиву відбули на семінар до Чернівецької області, де перебували на протязі трьох днів. В перший день проведено пленарне засідання семінару з питань статутної діяльності. 21 червня ознайомились з Чернівецьким національним університетом та роботою первинної організації Профспілки. Вищий навчальний заклад вразив всіх учасників семінару своєю красою, оригінальністю і прекрасною роботою.

В захваті були профспілкові лідери від відвідування Хотинської кріпості та особливо від Боченського монастиря, який вразив не тільки своєю красою, але й тим, що на його утриманні, лікуванні 407 дітей-інвалідів і хворих.

Щиро вдячні за гостинний прийом та за досвід роботи голові Чернівецької організації Дудчаку Володимиру Васильовичу, заступнику голови Чортику Богдану Романовичу та головному бухгалтеру Габан Олені Григорівні і всій команді обкому Профспілки.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки