Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Участь у семінарі з інформаційної діяльності
  • 2 травня 2019

16-17 квітня 2019 року в м. Києві відбувся семінар з елементами тренінгу для фахівців, відповідальних за інформаційну роботу у територіальних організаціях Профспілки, направлений на посилення інформаційного напряму роботи в організації, шляхом підвищення компетенцій відповідальних фахівців. Тема навчання: “Сучасні комунікації та PR у профспілкових організаціях. Оптимізація робочого простору”.

Через інформаційну діяльність формується громадська думка та позитивний імідж Профспілки, але для рядового члена Профспілки отримати об’єктивну інформацію про діяльність навіть своєї організації є проблемою. Спілчани повинні знати і розуміти чим займається Профспілка, які заходи щодо захисту їх прав вона проводить та які методи впливу на владу використовує. Тож фахівцям з інформаційної роботи необхідно швидко доносити правдиву інформацію про діяльність організації в усіх областях, використовуючи для цього сучасні форми і методи.

Від ЗООППОНУ в семінарі прийняли участь: головний фахівець обкому Баламут Іван, голова комісії обкому з інформаційного забезпечення Маненко Тетяна та член цієї комісії Куниця Наталія.

Першого дня з нами поспілкувався голова Профспілки Георгій Труханов. Він поінформував про дії Профспілки щодо захисту прав і гарантій освітян в умовах реформування галузі, розповів про основні видатки на освіту та їх розподіл по місцевих бюджетах. Насамкінець розмови ознайомив із роллю і місцем організації у міжнародному профспілковому русі.

Інна Михальченко, завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій апарату ЦК Профспілки, разом з учасниками обговорили актуальні питання та перспективи інформаційної роботи у територіальних організаціях. Разом з Марією Самойленко – координаторкою СД Платформи з SMM, керівником Центру освіти дорослих «Перспектива» Віталієм Копишем, завідувачкою відділу експертно-правової роботи апарату ЦК Профспілки Липець Людмилою. редакторкою проекту Інституту розвитку регіональної преси «По той бік новин» Альоною Романюк учасники семінару розбирали фейки і маніпуляції у ЗМІ та як вберегтися від них, навчалися відділяти емоції від фактів, верифікувати та перевіряти інформацію, фото, поділилися досвідом та власними напрацюваннями з питань організації робочого простору, співпраці зі ЗМІ у регіоні.

Наприкінці першого дня відвідали відновлений Будинку профспілок та Музей Майдану, поспілкувалися із Головою ФПУ Григорієм Осовим, його заступником Євгеном Драп’ятим, колегами з Медіа-центру ФПУ.

Завершився семінар врученням сертифікатів учасникам тренінгу, яке провела Інна Михальченко. Фото учасників семінару буде нагадувати про приємні години спілкування з фахівцями, колегами, друзями.

Голова постійної комісії
комітету ЗОО ППОНУ
Тетяна Маненко