Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Звіти і вибори в районних організаціях Профспілки м. Запоріжжя
Звіти і вибори в районних організаціях Профспілки м. Запоріжжя
  • 1 березня 2015

У розпалі знаходиться звітно-виборна кампанія в районних, міських організаціях галузевої Профспілки. В 6 із семи районних організацій м. Запоріжжя вона вже завершилась районними звітно-виборними конференціями. 12 березня відбудеться районна звітно-виборна конференція у найбільшій у м. Запоріжжі Орджонікідзевській РО Профспілки.

7 районних організацій Профспілки працівників освіти і науки України в м. Запоріжжі об’єднують 285 первинних профспілкових організацій і профгруп, 17132 члени Профспілки із яких 15754 – працівники закладів і установ освіти, 1378 – непрацюючі пенсіонери. Профспілковий освітянський загал обласного центру – це 33% членів Профспілки всієї обласної організації без урахування студентів. Із них 88% - це жінки, біля 20% - молодь до 35 років.

В ІV кварталі 2014 року звітно-виборні збори пройшли у 100% профспілкових організацій і профгруп. Роботу усіх їх за звітний період визнано задовільною.

Завершальним етапом звітів і виборів стали районні звітно-виборні конференції:

РО Профспілки Кількість членів Профспілки Дата конференції Кількість делегатів
Жовтнева 1343 18.02 44
Заводська 1143 06.01 36
Комунарська 2924 25.02 65
Ленінська 3284 26.02 48
Хортицька 2179 19.02 45
Шевченківська 2882 18.02 49
Всього 13755 6 287

На всіх конференціях були присутні соціальні партнери – начальники територіальних відділів освіти.

Всі конференції пройшли у відповідності до постанов президій ЦК Профспілки від 25.03.2014 р. №П-27-2, комітету ЗОО ППОНУ від 15.04.2014 р. №П-40-2, Х пленуму обкому Профспілки від 17.12.2014 року, Інструкції з проведення звітів і виборів, Методичних рекомендацій ЦК ППОНУ.

Заслухавши і обговоривши звітні доповіді, звіти ревізійних комісій за п’ятирічний термін, всі конференції одностайно оцінили роботу районних організацій як задовільну та затвердили звіти ревкомісій.

Усіма начальниками територіальних відділів освіти м. Запоріжжя високо оцінено ефективність соціального партнерства голів та рад районних організацій Профспілки з відділами освіти, директорами закладів освіти, завідуючими ДНЗ.

У виступах профактиву, соціальних партнерів позитивно оцінено діяльність ЦК, комітету обласної організації Профспілки, рад районних організацій щодо захисту трудових, соціально-економічних інтересів працівників галузі, особливо під час бюджетного процесу наприкінці 2014 року.

Звітно-виборна кампанія і конференції використовувались як мотиваційний фактор членства в галузевій Профспілці. Присутні на них голова обласної організації Профспілки Гринь Н.І. та її заступник Юдін Ю.І. розлого проінформували делегатів, запрошених про діяльність ЦК галузевої Профспілки, обласної організації з різних напрямків статутної діяльності.

Звітно-виборні збори і конференції ще раз продемонстрували єдність в освітянських профспілкових рядах у боротьбі за соціальну справедливість, право на достойну працю та її належну оцінку, значимість ефективного соціального діалогу.

На конференціях одноголосно на нову каденцію обрано попередніх голів районних організацій Профспілки, затверджено склади рад районних організацій.

Обласний комітет щиро вітає з обранням голів первинок і профорганізаторів установ і закладів освіти м. Запоріжжя, Гришка О.І. – голову Заводської РО Профспілки, Тюпу К.Ф. – голову Жовтневої РО Профспілки, Володькову Т.В. – голову Хортицької РО Профспілки, Куницю Н.І. – голову Шевченківської РО Профспілки, Остапенко Р.М. – голову Комунарської РО Профспілки, Пашко А.М. – голову Ленінської РО Профспілки і зичить їм здоров’я, успіхів у роботі, профспілковій діяльності, сподівається на ефективну спільну роботу по захисту прав та інтересів спілчан.

На районних конференціях у м. Запоріжжі обрано 19 делегатів на ХІХ обласну звітно-виборну конференцію та делеговано до нового складу комітету обласної організації Профспілки 12 представників.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки