Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Танець більше ніж слова
  • 20 лютого 2019

В III турі IX обласного фестивалю самодіяльних художніх колективів профспілок в 2019 році приймає участь ансамбль естрадного танцю “МарЛен” Бердянського державного педагогічного університету.

Ансамбль естрадного танцю “МарЛен” було засновано у 2005 році на базі кафедри музичного виховання та хореографії. До складу ансамблю були залучені студенти 1-4 курсів спеціальності “Хореографія”, магістранти, випускники та молоді викладачі. Засновником та керівником колективу є кандидат педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри теорії і методики навчання мистецьких дисциплін, Заслужений працівник культури України Олена Володимирівна Мартиненко.

Мета роботи ансамблю - розвиток та вдосконалення хореографічної майстерності майбутніх учителів хореографії, їх творчого самовираження та духовного збагачення; участь у концертних заходах університету та міста, презентація БДПУ на престижних конкурсах та фестивалях, популяризація хореографічного мистецтва серед молоді.

У 2010 році ансамблю присвоєне почесне звання “Народний аматорський колектив профспілок України”, а у 2014 році-звання “Зразковий художній колектив” (Наказ МОН України №87 від 30.01.2014).

Творчий репертуар коллективу має широкий тематичний діапазон. Він постійно поновлюється та ускладнюється з урахуванням виконавських та творчих здібностей студентів, нових тенденцій та технологій в хореографічному мистецтві. Діючий репертуар включає народні стилізовані танці, хореографічні мініатюри, картинки, вокально-хореографічні композиції, сучасні танці, естрадно-спортивні композиції. Це дозволяє учасникам колективу постійно приймати участь в університетських та міських концертних заходах.

Поряд із навчально-тренувальним процесом у колективі систематично проводиться виховна робота, основними формами якої виступають пізновально-виховні, тематичні та розважальні заходи.

Ансамбль естрадного танцю “МарЛен” є неодноразовим лауреатом і дипломантом всеукраїнських та міжнародним конкурсів, фестивалів.

Сьогодні ансамбль - 27 учасників (2 викладача, 3 випускники 2018 року, 5 магістрів, 17 студентів 1-4 курсів університету).

Колектив є учасником і переможцем багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсів; нагороджений дипломами, Почесними грамотами. Географія їх конкурсних поїздок досить розмаїта: Запоріжжя, Дніпро, Луганськ, Яремче, Херсон, Київ, Бодрум (Туреччина), Сілістра (Болгарія), Краків (Польша).

Виступи ансамблю завжди красиві, захопливі, феєричні, проймають глядачів до глибини душі, змістовно наповнені більше ніж слова.


Прес-служба 
обласної організації
Профспілки