Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Науково-педагогічним працівникам підвищено заробітну плату
Науково-педагогічним працівникам підвищено заробітну плату
  • 1 лютого 2019

В 2018 році за постановою КМУ від 11.01.2018 №22 заробітну плату підвищено педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. При цьому заробітна плата науково-педагогічних працівників ВНЗ, педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної освіти не підвищувалась, що призвело до порушення міжпосадового рівня оплати праці в галузі, соціальної справедливості, значному відтоку спеціалістів.

ЦК, обласними і територіальними організаціями Профспілки протягом року велась системна робота з Кабінетом Міністрів, міністерствами освіти і науки, соціальної політики, фінансів, органами місцевого самоврядування щодо усунення цієї несправедливості.

Йшло системне листування з цього приводу з органами влади і міністерствами. Міністерство освіти і науки підтримало ЦК Профспілки у цьому питанні і разом з ним наполягало на підвищенні зарплат.

Вимога про підвищення зарплат науково-педагогічним працівникам, педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних закладів освіти була основною із вимог галузевої Профспілки під час Всеукраїнської акції протесту в Києві 17 жовтня 2018 року.

Наприкінці 2018 року Прем’єр Міністр В. Гройсман пообіцяв підвищення заробітної плати науково - педагогічним працівникам ВНЗ. 18 грудня це питання розглядалось на засіданні уряду, але постанова оприлюднена лише 23 січня 2019 року і застосовується з 1 січня 2019 року. Оприлюднення постанови №36 КМУ галузева Профспілка добивалась більше місяця і це є її беззаперечною перемогою.

Продовжуючи боротьбу за підвищення заробітної плати педагогам-дошкільникам, позашкільникам ЦК Профспілки звернулось до міністерств освіти і науки, фінансів, Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Федерації профспілок України. Боротьба продовжується…

Права не отримують, їх виборюють!


Прес-служба 
обласної організації 
Профспілки