Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Різдво на Буковині
  • 14 січня 2019

Під час зимових канікул, новорічно-різдвяних свят всі перебувають у піднесеному, чудовому настрої. Виникає дивне відчуття, ніби реальність поглинає добра дитяча казка.

В ці святкові дні група членів Профспілки Вознесенівської районної організації м.Запоріжжя побувала на Буковині.

Туристичні подорожі Україною є невід’ємною частиною профспілкового життя цієї організації, що являється потужним мотиваційним факторам.

Завдяки туристичній фірмі “Корунд XXI вік” і районній організації Профспілки педагоги змогли побачити історичні місця Кам’янця-Подільського, Хотинської фортеці, Чернівців.

Вони змогли відчути весь дух буковинського Різдва, яке супроводжувалося цікавими стародавніми народними традиціями й звичаями, співали колядки, ходили з зіркою та козою, переодягались в ряжених.

Спілчани із Запоріжжя з великим задоволенням і захватом познайомилися з такими туристичними об’єктами як Стара фортеця, історичний центр Кам’янця-Подільського, Хотинська фортеця, ратуша, площі та архітектура Чернівців. Нікого не залишили байдужими зимові розваги і катання на лижах в гірськолижному комплексі “Сонячна долина” у с.Бояни.

Найбільше враження на екскурсантів справив архітектурний шедевр Чернівців - Національний університет.

Як і інші, різдвяні казки теж закінчуються. Надихавшись чистим буковинським повітрям, доторкнувшись до історії Поділля і Буковиними, побачивши різдвяні народні обряди, вдосталь наспілкувавшись, отримавши яскраві незабутні враження, профспілчани Вознесенівського району повернулись додому і мріють про нові, ще непізнані горизонти, а також щиро вдячні районній організації Профспілки за перебування у різдвяній буковинській казці.

Прес-служба
Вознесенівської РО
Профспілки
м.Запоріжжя