Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Обмін досвідом роботи
  • 17 грудня 2018

5 грудня 2018 року на базі КЗ "Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат" Запорізької обласної ради пройшов семінар для голів ППО закладів загальної середньої освіти. Директор закладу Марина Шевчик провела екскурсію по навчальному закладу та ознайомила у вигляді презентації з принципами роботи закладу, а заступник голови ПК Тетяна Гандзюк поділилась досвідом роботи найбільшої ППО в Мелітопольській районній організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Семінар був організований з метою вивчення актуальних питань децентралізації, реформування місцевого самоврядування та формування нових територіальних громад, а також реформування галузевих установ та організацій на території громад. На території Мелітопольського району створено дві об’єднані територіальні громади – Новобогданівська та Мирненська. Голова новоствореної ППО КЗ ЗСО «Успіх» Новобогданівської ОТГ Наталія Тихомірова поділилася досвідом та практикою вирішення питань створення громади, налагодження ефективної взаємодії профспілкової організації з місцевими органами влади, відстоювання профспілкою прав працівників на збереження робочих місць та належний рівень оплати праці.

Голова районної організації Ксенія Захарова наголосила на тому, що одним із головних пріоритетів діяльності Профспілки в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад є збереження організаційної структури Профспілки, представництво та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників навчальних закладів та установ освіти.
          
Прес-служба
Мелітопольської РО
Профспілки