Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Ювілей Новобогданівської школи
  • 12 грудня 2018

55 років минуло з того осіннього дня, коли у селі Новобогданівка з’явилась нова, світла, затишна школа – просторі кабінети, спортивний і актовий зали, їдальня, столярна та слюсарна майстерні. Відкриття школи стало святом для дітей і батьків. Майже півтори тисячі учнів навчались у дві зміни. З перших днів у школі працювали чудові вчителі, які відрізнялись інтелігентністю, завжди турбувалися про своїх вихованців, займалися не тільки викладацькою діяльністю, але і вихованням у підростаючого покоління любові до Вітчизни, рідної землі.

Йшли роки, наповнені різноманітним, цікавим, творчим життям. Учні приймали активну участь в громадському житті. Збирали макулатуру і металобрухт. Брали участь у трудових десантах по благоустрою території, для шкільної їдальні вирощували овочі в шкільній теплиці, допомагали колгоспу «Авангард» у збиранні врожаїв. Цікавими були спортивні змагання і турніри, зустрічі з ветеранами. З вогником школярі приймали участь в поетичних вечорах, різноманітних конкурсах і оглядах. В школі діяло багато гуртків, але особливим був музичний. Його незмінним керівником був Дуйловський О.І. Урочисті заходи відбувалися під супровід великого духового оркестру. Двічі на рік відбувалися академічні концерти, в яких брали участь хор вчителів, хор учнів, ансамбль баяністів, який нараховував до 20 музикантів.

6 травня 2004 року техногенна катастрофа, яка трапилася на території сусідньої 275 бази зберігання артилерійських боєприпасів, змінила життя села. Але, як говориться: не було б щастя… Допомога, яка прийшла зі сторони вищого керівництва, перетворила Новобогданівську школу. Всього за три місяці літа школу відбудували заново і вже 1 вересня 2004 року учні школи увійшли в будівлю з новими стінами, новими партами, новими меблями, з прекрасними умовами для навчання.

З 2007 року Новобогданівська школа перейшла на українську мову навчання.

За більш ніж півсторіччя за кермом школи, віддаючи свої сили, розум, енергію та любов, знаходились директори: Пищі-Муха О.С., Ярошенко Н.І., Акулов В.П., Неволько М.Х., Старченко С.В., Скороход Г.І. Зараз заклад освіти очолює Тушина О.Є.

За 55 років школа дала путівку в життя більш ніж чотирьом тисячам випускників, серед яких 55 золотих і 38 срібних медалістів. Серед них вчені і лікарі, вчителі і економісти, будівельники і інженери,  юристи і адвокати, співробітники МНС і ДПС… Школа по праву пишається своїми випускниками, зі всіма чекає на зустріч і бажає їм тільки успіхів, звершень, перемог.

Створення Новобогданівської селищної об’єднаної територіальної громади стало щаблем для серйозної модернізації школи. На сесії ОТГ було прийняте рішення про утворення опорного навчального закладу на базі Новобогданівської загальноосвітньої школи. Його філіями затверджені три школи: Відродженська та Старобогданівська І-ІІ ступенів і Троїцька І ступеню. Так в освітянському просторі громади в липні 2018 року з’явився Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів « Успіх». Для учнів відкриті можливості очної, екстернатної, вечірньої, індивідуальної, інклюзивної форм здобуття освіти.

В останній день осені актова зала навчального закладу була повна гостей. Привітати школу з ювілеєм зібрались колишні випускники, ветерани праці, батьки, учні, жителі громади. Лунали привітання від директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерової Т.Я., заступника голови Мелітопольської районної ради Шляхтіної Л.В., заступника голови Мелітопольської районної державної адміністрації Станчевської Л.В., голови Мелітопольської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Захарової К.М., Новобогданівського сільського голови Хлистуна Д.П., спонсорів. Святковий настрій дарували гостям та ювілярам танцювальний колектив «Шанс», вокальна група БК с. Новобогданівка, учні та вчителі школи. Приємним подарункам для всіх став фільм «Історія нашого «Успіху» від вчительки математики Старченко Л.П. Протягом урочистостей було ще багато привітань, нагороджень, теплих слів і подарунків. А під завісу заходу – святковий торт, як годиться зі свічами та феєрверком!

На цьому можна було б поставити крапку. Але історія школи продовжується… Нинішні учні, вчителі, батьки продовжують вписувати в шкільний літопис нові славні сторінки.

Прес-служба
Мелітопольської РО Профспілки