Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Успенівській ЗОШ - 55 років
  • 11 грудня 2018

30 листопада 2018 року комунальний заклад «Успенівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Гуляйпільської міської ради відзначив 55 річний ювілей.

З нагоди свята до закладу завітали гості - голова Гуляйпільської об’єднаної територіальної громади Ярмак; головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської міської ради Горпинич; голова районної організації Профспілки працівників освіти Клименко Анатолій, а також спонсори, ветерани педагогічної праці; випускники та вчителі, які починали свій творчий шлях в Успенівській школі.

Найдавніші відомості, які збереглись, свідчать, що перша будівля школи споруджена в 1910 році, розміщувалась на території нині діючої Свято-Успенської церкви, пізніше там функціонував інтернат. Поряд зі школою знаходилось приміщення, в якому були розташовані класи з виробничого навчання Успенівської середньої школи.

На місці шкільної майстерні Успенівської ЗОШ у 1872 році функціонувала церковно-приходська школа. В ній навчались 66 учнів - 61 хлопчик та 5 дівчаток. Також, кінці ХІХ ст. в Успенівці працювала одна земська школа.

Після громадянської війни в Успенівці функціонувала 7-річна школа, яку в 1939 рoці реорганізовано в 10-річну.

З 1959 року в школі розвивалось виробниче навчання, де старшокласники здобували професії: трактористів, комбайнерів, швачок, шоферів, а пізніше - операторів машинного доїння.

А саме у листопаді 1963 року заняття розпочались у новому двоповерховому сучасному приміщенні, розрахованому на 250 учнів.

Червень 1964 рік - перший випуск вже «нової» школи, де після 11 класів атестати отримали 24 випускники.

В 70-х роках навчання проводилось у дві зміни. Адже учнів-старшокласників підвозили із сусідніх сіл. У 1974 році у середній і восьмирічній школах навчалось 750 дітей. В ці роки кількість випускників була значною - атестати про середню освіту отримували по 87-95 учнів.

За час свого існування школу очолювали 5 директорів:

  • З 1960 по 1965 роки - Колосовський Володимир Михайлович.
  • З 1966-1994 р.р. - Коломоєць Віталій Іванович, тоді педагогічний колектив налічував 33 вчителі.
  • З 1994р. по 1999 р. - Денисенко Петро Миколайович.
  • З 1999 р. по 2011 р. - Прядко Людмила Дмитрівна.
  • З 2011 року по сьогоднішній день - Буряк Ігор Григорович.

За весь час свого існування школа випустила багато випускників, які прославляють рідну школу своїми досягненнями, талантами, чесною і відданою працею, добрими вчинками не лише у рідному селі, а за межами області, і навіть, країни.

Сьогодні у школі працює творчий, згуртований педагогічний колектив, навчається 150 учнів. У закладі функціонує первинна профспілкова організація (голова ППО - Батрак Я.С.).

Вітаючи ювілярів зі святом, голова Гуляйпільської об’єднаної територіальної громади Ярмак відзначив грамотами вчителів-пенсіонерів за багаторічну плідну працю на освітянській ниві: Тимофієву Т.І., Прядка В.П. та Гладкого В.М.. Також Сергій Олександрович нагородив керівників підприємств за багаторічну спонсорську допомогу закладу освіти в організації освітнього середовища, а саме: директора ТОВ «Україна» Тимофієва М.Г.; директора ТОВ «Надія» Биковського В.С.; голову селянського (фермерського) господарства «Отаман» Каліберду О.І.; голову фермерського господарства «Скіф» Бобиря М.В.

Присутніх на святі привітала головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської міської ради Горпинич та відзначила грамотою педагогічний колектив школи з нагоди ювілею.

Привітав квітами ветеранів педагогічної праці голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Клименко.

Від ветеранів педагогічної праці привітали ювілярку директор школи 1966-1994 рр. Коломоєць Віталій Іванович та директор школи 1999-2011 рр. Прядко Людмила Дмитрівна.

Привітав всіх присутніх з ювілеєм, випускник школи 1965 року, директор ТОВ «Україна», Заслужений працівник сільського господарства України Тимофієв М.Г.

Прес-служба
Гуляйпільської
РО Профспілки