Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Малокатеринівському НВК “Мрія” - 80
  • 11 грудня 2018

День 19 жовтня 2018 року став хвилюючою подією для селища Малокатеринівка Запорізького району. Школа, багата своєю історією та освітянськими звершеннями, поколіннями мудрих педагогів і вдячних за науку випускників, святкувала 80-річний ювілей.

Як для людини, то такий вік вважають поважним. Але чи скажеш це про дім, де з самого ранку й до вечора вирує життя, лунає сміх на перервах і час пролітає так непомітно?! Ні, ми не помиляємось, назвавши школу домівкою. Вона дійсно є такою для вчителів і учнів.
 
Привітати школу з ювілеєм, учнівський та педагогічний колективи з початком нового етапу шкільного життя прибули голова Запорізької обласної ради Самардак Г.В., голова Запорізької райдержадміністрації Васюк А.Г., голова Запорізької районної ради Шевчишин А.М., заступник голови Запорізької райдержадміністрації Рогач Т.І., заступник голови Запорізької районної ради Бурма С.І., начальник відділу освіти, молоді та спорту Панічук Л.В., голова Запорізької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Мишакіна Л.М., селищний голова Волик Л.А., ветерани педагогічної праці Малокатеринівського НВК «Мрія», директори навчальних закладів та випускники різних років. Гості зазначили, що хоч і відзначаємо такий поважний ювілей, але школа молодіє від усмішок дітей, невтомності директора, творчості вчителів. Вони робили і роблять усе для того, щоб рідний навчальний заклад процвітав. Школа розвивається, міцніє, здобуває авторитет, впевнено крокує у майбутнє.
 
Як депутат Запорізької обласної ради Самардак Г.В. передав для потреб школи сертифікат на 50 тисяч гривень, виділені з його депутатського фонду на придбання інтерактивного обладнання. Він зазначив, що розвиток школи та сили, покладені в освіту, забезпечують майбутнє селища і Запорізької області. Запорізька райдержадміністрація та районна рада подарували мультимедійний комплекс, який ефективно використовують вчитель та учні першого класу. Великим сюрпризом став солодкий подарунок від голови селищної ради Волик. Всі гості завітали на свято з різноманітними подарунками та словами щирого вітання. Дякуємо Запорізькій районній державній адміністрації, Запорізькій районній раді та депутатському корпусу, селищному голові смт. Малокатеринівка за підтримку, за розуміння освітянських проблем та щире вболівання за майбутнє закладу.

До цієї знаменної дати навчальний заклад ішов довгою дорогою наполегливої праці багатьох поколінь досвідчених, творчих, талановитих учителів. Це був нелегкий шлях утвердження своїх принципів, пошуків, звершень, зростання та примноження здобутків.

Та головним здобутком школи є її учні. За період існування школи вийшло понад три тисячі випускників, із них понад 80 нагороджені золотими медалями «За особливі досягнення в навчанні», та срібними медалями «За досягнення в навчанні». Вони стали добрими, духовно багатими людьми, які понесли у світ посіяні тут в їхні душі зерна любові до всього рідного. А ми щодня радіємо новим перемогам та маємо багато задумів щодо розвитку та процвітання нашої Alma-mater.

Цей день для всіх присутніх був надзвичайно насичений. Рано вранці звучали позивні свята, які зібрали всіх до великого дружнього родинного кола. На лінійці звучали привітання для педагогічного колективу та школярів від директора закладу Грибової Н.В., селищного голови Волик Л.А., голови Запорізької облради Самардака Г.В., голови Запорізької райдержадміністрації Васюка А.Г., голови Запорізької районної ради Шевчишина А.М.,голови Запорізької РОП працівників освіти Мишакіної Л.М.

Після закінчення урочистостей гостей запросили взяти участь у проведенні святкових майстер-класів. Всі працювали з величезним задоволенням. Створюючи сувеніри власноруч, гості поринули у своє дитинство і на хвильку знов відчули себе школярами.

Потім усі присутні були запрошені на святковий вогник, який пройшов у селищному будинку культури. Із мікрофона линуть слова: «Школо моя, радість моя, невпізнанною зробили тебе роки… та все ж ти така рідна, дорога. Бо ти - колиска, ти - гавань, ти рідний дім…». На екрані з’являються слайди, які відображають життя школи за 80 років.

18 років працює директором в гімназії Надія Володимирівна. За її керування гімназія модернізується у школу нового тисячоліття. Всі свої знання, вміння і досвід вона передає учителям та учням. Вона вміє кожного зрозуміти, підтримати, допомогти і підказати. Надія Володимирівна - майстер своєї справи, відмінник освіти України.

Надія Володимирівна зазначила, що головним здобутком нашого закладу є колектив - педагогічний та учнівський. Це справжня команда однодумців, які продовжують та примножують славні традиції нашого поважного за віком закладу. Вони талановиті, креативні, енергійні, добрі і справедливі.

Цікавою та насиченою була концертна програма.

Світ змінюється, наука невпинно летить уперед, змінюються погляди людей, але напоєні любов’ю, світлом доброти, людяності дитячі серця в Малокатеринівському НВК «Мрія» вчаться мріяти, творити, прагнуть бути найкращими. Але, досягнувши вершин, знову повертаються до неї, щоб хоч на мить стишити ходу, зупинити плин часу, поринути у вир спогадів, зустріти шкільних друзів, пригадати перше кохання, подякувати та обійняти вчителів.