Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Ювілей дошкільного закладу Біленьківської ОТГ
  • 7 грудня 2018

Радісну подію відзначили 30 листопада 2018 року в Біленьківському КДНЗ «Веселка» - 35 років з дня відкриття.

Дитячий садок «Веселка» збудовано у 1983 році на кошти колгоспу – мільйонера на території села Біленьке Запорізького району. На той час працювало 12 груп, де виховувалось близько 300 малюків, якими опікувались 64 працівники.

Нині приймають дітей 9 груп. В них 200 дітей, розвиток і перебування яких здійснюють 45 працівників.

За 35 років зі стін закладу вийшло багато дошкільнят, вихованих і підготовлених до школи, які отримали необхідні знання, вміння працювати в колективі.

Дитсадок завжди наповнений багатьма цікавими подіями і різноплановими заходами, яскравими проявами професійної творчості та плідної взаємодії всіх працівників закладу, батьків.

Хто мав нагоду побувати у цьому дитсадку, неодмінно погодиться, що кожна група тут - це комфорт і затишок, неповторний куточок іграшок і природи, чарівний світ книги і навчальна база, де кожен малюк може вибрати собі заняття до вподоби. І беззаперечно - тут працюють хороші, добрі та люблячі працівники.

Кожен педагог проявляє свою майстерність, неповторний індивідуальний стиль роботи. Колектив дитячого садка на відмінно впорався над створенням такого навчального середовища, завдяки якому дитина вільно розвивалася б відповідно до своїх здібностей, вибору, бажань. І це не просто хороші слова з нагоди ювілею - це насправді велика робота, зроблена колективом ДНЗ.

Ювілей дитячого садочку - це особливе свято, це справжній калейдоскоп творчості, посмішок та спогадів. Саме з таким настроєм колектив ДНЗ і зустрічав свій день народження і приймав поздоровлення від гостей, яких зустрічали, проводжали до зали та допомагали галантні міми (Другаков Даня, Руденко Нікіта, Гусєва Віка, Кокарь Лєра).

У Будинку культури Біленьківської сільської ради в урочистій обстановці з вітальним словом перед присутніми виступила керівник закладу Галина Пономаренко. Окрім щирих побажань вона пригадала тих людей, які будували дитсадок, вкладали у нього не тільки свою працю, а й душу. Слова вдячності лунали на адресу тих, хто не стоїть осторонь проблем закладу, про тих, хто віддає частинку своєї душі дітям - працівникам закладу.

Привітати колектив, дітей та батьків завітали керівники Біленьківської громади: голова - Зачепило С.І., заступники голови - Кришталь А.М., Нотанова М.В., які крім теплих слів та побажань подарували такий необхідний сертифікат на 20 тисяч гривень на придбання музичного обладнання та солодкі подарунки.

Серед гостей був присутній депутат Запорізької обласної ради Щербина В.В., який презентував телевізор для проведення занять в інклюзивній групі.

Зі словами привітання звернулися до колективу голови обласної та районної організацій Профспілки працівників освіти Гринь Н.І. та Мишакіна Л.М.

Крім поздоровлення деякі члени колективу були премійовані за активну позицію у захисті інтересів працівників та весь колектив отримав мікрохвильову піч.

Від фермерських господарств «Мінько», «Мацько», «Валена», «Бакай - агро» дитячий садочок привітала з ювілеєм Кис О.І., яка вручила директору подарунковий сертифікат на придбання іграшок на суму 8 тисяч грн.

Також на свято завітала заступник голови Запорізької Держспоживспілки Капітоненко І.М., яка подарувала штучну ялинку для проведення новорічних ранків.

З привітальним словом виступили колеги з Біленьківської ЗОШ, Лисогірського НВК та КП «Біленьке» і теж вручили подарунки.

Працівники закладу відзначені грамоти за плідну роботу.

На святі було по родинному затишно, цікаво, радісно, словом, просто казково! Свій ювілей працівники та вихованці ДНЗ святкували у колі друзів. Привітати іменинників прийшли ветерани дошкільної освіти, ті, хто працював у цьому дитячому садочку з початку його заснування, перші випускники й вихованці садочку, батьківський комітет.

Вихованці по-дитячому щиро показували все, чого навчилися у своїй другій домівці - співали, танцювали, грали ролі в тамтамаресці та жартівливих сценках, а ще виконували пісеньки та декламували віршики. Їх виступи забезпечили чудовий настрій усім присутнім.

Під час святкування гості переглянули мультимедійну презентацію, яку працівники дитсадка створили з нагоди ювілею. Всі присутні з цікавістю та хвилюванням спостерігали, як за час існування змінювався рідний садочок, на світлинах знаходили знайомі обличчя нинішнього колективу та тих людей, які вже не працюють у закладі.

Жартівливим подарунком для присутніх став виступ колоритних українок у виконанні працівників закладу. Тут вже гості насміялися вдосталь.

Подарунком для колективу був виступ випускниці дитячого садочку Комісар Валентини.

Наостанок працівники разом зі своїми вихованцями виконали пісню «Розквітай наш дитячий садок».

Це чудове свято відбулося завдяки творчій праці всього колективу Біленьківського КДНЗ «Веселка» та великій підтримці і допомозі в організації і проведенні свята начальника відділу освіти Біленьківської громади Зуб Л.В., яка в своєму привітальному слові високо оцінила тих людей, які присвятили своє життя вихованню майбутнього нашої громади – дітям, крім цього подарувала банер для оформлення залу та профінансувала ведення свята.

Хочеться вірити, що заклад переживе ще не одну славну дату, а ті добрі справи, які уже зроблено за ці роки, будуть справжнім скарбом для наступних поколінь.