Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Районний конкурс “Обличчя Профспілки”
  • 5 грудня 2018

Профспілковий комітет Комунального закладу “Кам’янська спеціальна ЗОШ-інтернат I-III ст.” Запорізької обласної ради презентує діяльність учасника районного конкурсу, який проводиться Василівською РО Профспілки, голови ППО школи - інтернату Абрамович Ганни Валентинівни у номінації конкурсу “Управлінська діяльність голови ППО”.

За словами голови первинної профспілкової організації, програма розвитку нової української школи повинна включати декілька основних напрямів. Одним з важливих напрямів, що стоїть перед загальною освітою, Ганна Валентинівна вважає збереження та якісне поліпшення проходження медичних оглядів працівників школи. “Ключова роль в школі належить вчителеві, і необхідно розробити систему моральних і матеріальних стимул-реакцій для збереження в школах кращих педагогів , постійного підвищення їх кваліфікації. Вимоги, що пред'являються до вчителя як фахівця, характер роботи, пов'язаний з великою відповідальністю створюють постійну напругу, яка позначається на здоров'ї вчителя і виражається фізичним стомленням, розчаруваннями, виснаженням і зносом. Здоров'я педагога - делікатна і багатоаспектна проблема. Професійне здоров'я вчителя - основа ефективної роботи сучасної школи”.

Проблему професійного здоров'я вчителя по мірі значущості слід розглядати всебічно, оскільки саме від вчителя залежить здоров'я підростаючого покоління. На засіданні профкому голова, Ганна Валентинівна, зазначила, що одним з головних пріоритетів в своїй роботі первинна профспілкова організація Кам’янської школи - інтернату вважає пропаганду здорового способу життя. Тому в нашій школі ця проблема вирішується в двох напрямах:

  1. проведення профілактичних заходів щодо зміцнення здоров'я членів профспілки;
  2. оздоровлення педагогічних і інших працівників через установи санаторно-курортного типу, пансіонати та бази відпочинку.

Робота голови ППО з цього питання продовжується впродовж цілого року. А для його вирішення в кошторисі нашої школи, який щорік затверджується, визначена стаття витрат, що становить 45% профспілкового бюджету разом з 0,3% фонду оплати праці відрахувань на спортивно - масову та оздоровчу діяльність. В цілях пропаганди здорового способу життя первинна профспілкова організація організовує членів профспілки (а це весь колектив) для участі у всіх районних, шкільних та сільських спортивно-масових заходах, окремі з яких носять постійний характер і викликають живий інтерес у членів нашої профспілки. Дні здоров'я, що щорік проводяться, з одноденними поїздками на природу, влітку до моря, користуються у членів профспілки великою популярністю, і сприяють не лише зміцненню здоров'я педагогів, але і поліпшенню настрою, що, кінець кінцем, впливає не лише на підвищення працездатності, розвиток творчого потенціалу педагогічних працівників, але і на мотивацію профспілкового членства.

В цілях включення в програму оздоровлення більшої кількості членів профспілки Ганна Валентинівна використовує різні форми і контакти: активно набуваючи путівок через обком Профспілки, районну організацію Профспілки, районну центральну лікарню. На засіданні профкому вирішено і затверджено питання про здешевлення вартості путівок дорослим і дітям. Прийнята постанова доведена до відома колективу. Таким чином тільки цього року у санаторіях оздоровлено - 4 чоловіки. На базах відпочинку 45 чоловік. Також відпочивали на Хортиці - 18 чоловік, колективом відвідали театр “Магара”, побували на мюзиклі “Фараон”, а також незабутньо відпочивали річним трамвайчиком. В цілому більш 117 чоловік скористались правом пільг, які отримали назву “профспілкові”.

Життєве кредо нашої голови первинки: “Я працюю не за ради слави”. Для неї, мабуть, як для кожного з нас, вдячність - вища винагорода. Бо головні завдання, які ставить Профспілка - підтримка і супровід педагогів на всьому протязі їх діяльності, захист інтересів і допомога в будь-яких питаннях, а також сприяння професійному зростанню і організації дозвілля.

Робота нашої організації націлена на те, щоб в нашому дружньому колективі було якомога більше щасливих, впевнених в собі і своєму майбутньому людей. Вся робота профспілкової організації присвячена лише одній цій меті. А вдячність - найвища нагорода за нашу роботу.

Прес-служба ПК ППО
Кам’янської
школи - інтернату