Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Школа на селі – центр життя
  • 23 листопада 2018

У розпалі примхливої красуні осені, що пахне хризантемами, дихає прохолодою та шурхотить багряним листям вже стихають звичні пташині голоси, на деревах зажевріли жовті вуглинки, але сонце все ще розливає над землею надзвичайну благодать, лоскочучи променями верхівки дерев, в яких потонула охайна споруда, що знаходиться в центрі села – наша школа.

Рідна Шевченківська школо! Ось вже 23 роки йду до тебе й затамовую подих, кожен куточок знайомий, кожна класна кімната просить зайти… Школа манить , скликає малиновим дзвоником школярів та вчителів. Шевченківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – це школа Творчості і Натхнення, яка працює над формуванням духовно збагаченої, фізично здорової, творчо мислячої особистості, здатної до самовдосконалення, вмінню адаптуватися до життя у сучасному суспільстві.

Осінні дні листопада цього року для нашого колективу ювілейні. 90 років – це багато чи мало? Порівняно з історією людства – дуже мало, але якщо порівнювати із людським віком – то досить багато. Так от : нашій школі – 90, і ми пишаємось тим, що вона змогла пережити всі лихоліття.

Мабуть, більшість дітей мріє навчатись у новій школі. Але я вам скажу, що наша школа – не гірша за новітні. Вона світиться пластиковими вікнами, до неї заходиш через ковані двері, в її класах тепло і затишно, про новини можна довідатись із сучасних шкільних стендів, а на уроках працювати на ноутбуках. Отже, не зважаючи на вік, наша школа крокує до майбутнього в ногу з сучасністю.

Та дещо залишилось незмінним – це родинна атмосфера, створена нашими працівниками, дружною профспілковою родиною. Тут діти почуваються, як вдома, бо ми намагаємось бути для них не лише вчителями, а й друзями, порадниками. Уже складно уявити навчання в нашому закладі без змістовних виховних заходів, вечорів, туристичних походів, літературних віталень, які спрямовані на формування у підростаючого покоління сучасного світогляду, ідей, переконань, заснованих на найцінніших надбаннях вітчизняної та світової культур.

Головною метою роботи нашого колективу є сприяння розвитку інтелектуальних та творчих здібностей кожної дитини, виховання почуття патріотизму до своєї Батьківщини, села, поваги до національних традицій, виховання відповідальності, дисциплінованості та підвищення вимогливості до себе, до своїх вчинків. Кожен наступний навчальний рік ознаменовується новими творчими пошуками, талантами.

Поряд із традиційними – свято Першого дзвоника, День учителя, Новорічні ранки, бал-маскарад, вечір до Дня Святого Валентина, виставки стінгазет, персональні виставки малюнків, персональні виставки творчо обдарованих родин, вечори поезії, екскурсії, інтелектуальні ігри, ігри для ерудитів, які кожного разу мають новий художній окрас.

Сьогодні, сюди, до рідної школи, пролягають стежки наших випускників : і тих, які нещодавно її закінчили, і давніх друзів. Вони знають, що їх добре зустрінуть і допоможуть у вирішенні питань, що виникають. Також більшість із них приводить сюди своїх дітей.

Звісно, радісним є те, що на сьогодні школа – це єдиний культурний осередок села. Саме тут проводяться чудові свята, концерти, зустрічі з цікавими людьми, змагання дітей разом з батьками, різні збори, вибори, заходи за участю учнів та вчителів. Навіть сільська бібліотека розташована у приміщенні школи.

Тож школі - жити ! А ми бажаємо їй довголіття, процвітання, добра, миру, краси. І хай ще багато років звучать слова учнів та гостей, звернені до неї : «Здрастуй, рідна школо!»

Голова ППО
Шевченківської
ЗОШ І-ІІ ст.
Василівського району
Людмила Безь