Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • З днем народження, рідна школо! З ювілеєм тебе, домівко поколінь!
З днем народження, рідна школо! З ювілеєм тебе, домівко поколінь!
  • 20 листопада 2018

2018 рік – рік знаменного 150-річного ювілею Гуляйпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Заснування школи співпало в часі з утворенням культурно-освітнього товариства «Просвіта». З першої земської школи, відкритої в Гуляйполі в 1868 році, починається яскрава, повна подій і звершень історія Гуляйпільської ЗОШ №1.

Минуло вже 150 років. Які тільки бурі і події не проносилися повз шкільні вікна: прогриміла революція, прогуркотіли війни, огортали чорною хустиною роки голоду, окупації. Школа горіла, але вижила і з малої будівлі виросла в простору з гордою назвою середня школа №1. З вересня 1934 року Гуляйпільська неповна середня школа стала середньою, а з 1937 року відбувся перший випуск десятикласників. За всі роки школа випустила у світ 159 випусків, давши життєву путівку 16 410 випускникам. З 1937 року 286 учнів закінчили школу із золотими і срібними медалями. Тисячі випускників вийшли з її затишних стін. Сотні педагогів кожного першого вересня зустрічали її нових маленьких школярів. Школа завжди була і є першою в усьому, і найголовніше, звичайно – у своїх випускниках. Де їх тільки не розкидала доля: від Запоріжжя і Дніпра до Львова і Харкова, від Києва до Одеси. Наші випускники живуть і працюють у багатьох країнах Європи, у США, Китаї. У кожного з них по-різному склалося життя, але всі вони залишили частину свого серця в її стінах.

У сучасному закладі - 685 учнів, організовано профільне навчання за напрямками: історичний профіль, українська філологія. Освітній процес забезпечують 48 педагогів, з них 50% педагогічного колективу мають вищу кваліфікаційну категорію, 23% - першу кваліфікаційну категорію, 9% - другу кваліфікаційну категорію, 18% - кваліфікаційну категорію «спеціаліст».

На варті інтересів семидесяти працівників у закладі стоїть первинна профспілкова організація (голова Клименко С.П.). На засадах соціального партнерства з адміністрацією (директор – Каткова Л.Є.) ПК ППО дбає про соціально-економічний захист спілчан.

Святковий захід відбувся 15 листопада. На ньому педколектив, учнів, батьків, ветеранів, спілчан вітали заступник голови Гуляйпільської РДА О.В. Турченко, голова Гуляйпільської районної ради А.Г. Клешня, голова Гуляйпільської громади С.О. Ярмак – випускники цього закладу.

Голова Гуляйпільської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Клименко А.І. зачитав вітальну адресу від голови Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Н.І. Гринь, вручив Почесні грамоти комітету ЗОО ППОНУ та профспілкові виплати:

  • Катковій Л. Є. – директору, за соціальне партнерство з профспілковою організацією;
  • за активну громадську позицію, сумлінну працю, активну участь у профспілковій роботі: Карпенко Людмилі Вікторівні – прибиральниці службових приміщень; Крутінь Ніні Григорівні – вчителю-пенсіонеру; Кукурудзяк Олександрі Олександрівні – вчителю української мови та літератури; Рощиній Ірині Федорівні – лаборанту.

Прес-служба
Гуляйпільської РО
Профспілки